Hovpleiekurs

Har du din egen hest, eller jobber du med hest? Da kan vårt hovpleiekurs være noe for deg!

Kursansvarlig er vår erfarne hovslager Trond M Ryan. Han har mesterbrev i faget, og har vært instruktør innen hovslagerfaget her på Starum siden 1986. I tillegg har han skooppdrag i nærmiljøet, og har de siste årene også satset innen føllkorrigering.

På dette kurset deler han av sin kunnskap om hoven med kursdeltakerne. Eier og trener du egen hest, eller jobber med hest, anbefales dette kurset for å oppdatere seg innen kunnskap om en viktig del av hesten - hoven.

Kurset kombinerer teori og praksis. Det vil gis en demonstrasjon i skoing, og deltakerne får prøve å ta av og på en sko, med tanke på å kunne utføre "førstehjelp" for en hest som kanskje mister en sko når det er vanskelig å få tak i en hovslager.

Under teoridelen vil det undervises i elementær kunnskap rettet mot den praktiske hverdagen som hesteholder.
- Hovens anatomi og funksjon er grunnleggende kunnskap som vil gjennomgås nøye. Herunder hovens forflytning i de ulike gangartene. 
- Hovens miljø, hvordan påvirker vårt hestehold hoven i forhold til en hest i vill tilstand?
- Hvordan vurdere behovet for skoing, og hvilke ulike skotyper finnes.
- Hovens sykdommer, og skader som kan oppstå i hverdagen. Forebyggelse, akutt behandling, hvilke sykebeslag finnes. Når er det behov for å kontakte hovslager og/eller veterinær?

Dette er ikke noen hovslagerutdanning, men et tilbud til deg som vil lære hvordan du best kan ta vare på hestens høver - i samarbeid med hovslageren.

Kurset avholdes vanligvis en gang pr semester; høst og vår.

Kursvarighet: fredag-søndag
Kursavgift: kr 3.100,- kr inkluderer kurs, kost og losji på vårt internat.  

Påmelding her.