Fra Starum til Dubois

Skrevet av Kari Hustad, NHS,  21.12.2009

Guri Grimsgård er en av de 10 travtrenerstudentene på Starum i høst og som tok sin avsluttende eksamen i forrige uke. Nå venter en spennende praksisperiode i Normandie i Frankrike. Når juleferien er over reiser Guri nemlig til Jean-Pierre Dubois, en av verdens mest berømte travtrenere og oppdrettere. Etter planen skal hun først være på gården hans i Echauffour der det kun finnes løsphester og unghester.

I disse bakkene har storheter som blant andre Mara Bourbon fått sine treningsøkter. Rettstrekkene er lange og ligger på rekke og rad med fire ulike underlag. Å arbeide hos Jean Pierre Dubois er ikke noen hvilehjem, for mannen som snart er 70 år er selv hypersprek, og krever mye av sine ansatte. Dubois går imidlertid for å være en god læremester, så Guri vil sikkert ta med seg verdifull erfaring når hun selv skal starte som selvstendig travtrener hjemme i Norge.

Når avlssesongen begynner i slutten av februar flytter hun til Haras de la Brosse som ligger i samme område. Her står en masse avlshopper med føll pluss en rekke berømte avlshingster innen travets verden slik som Love You, Goetmals Wood, And Arifant og Buvetier d'Anou.
For den lurer på hvordan det er å jobbe i Dubois-stallen: Følg med på www.nhest.no etter jul, for da vil Guri blogge fra livet i Normandie.