Og de nominerte er...

27.11.2009

Hestegalla 2010 går av stabelen 23.januar i Oslo Kongressenter. I løpet av gallaen vil det bli delt ut 18 priser som alle er med på å hedre topp prestasjoner i norsk hesteport i 2009. Nå er nominasjonene til prisene klare. Bortsett fra en: Hestesportens hederspris. Hvem som får den er det styret i Norsk Hestesenter som avg jør. Nominasjonene pluss begrunnelse fra Norges Rytterforbund, Det Norske Travselskap og Norsk Jockeyklub finner du her:

NOMINASJONER FRA NORGES RYTTERFORBUND

Årets Sportshest 2009
Le Beau
Rytter: Stein Endresen
Eier:     Kristin Andresen og Erik Braathen
Trener: Dirk Schrøder og Stein EndresenEtter flotte prestasjoner i tidligere EM og OL, har ekvipasjen fortsatt å imponere med to feilfrie omganger i nasjonshoppingen som ga Norge syv topplasseringer og til slutt sammenlagt seieren i Promotional League.

Tindur fra Varmalæk
e Smari fra Skagastrønd og Tinna fra Varmalæk, født 1999, hingst
Eier: Familien Lundhaug, Mjøndalen
Rytter: Stian Pedersen
Trener: Stian Pedersen
Tindur er en 5-gangshest som ble importert fra Island i november 2008. Han har en av verdens høyeste avlsbedømminger for islandshest. 2009 er Tindurs første konkurransesesong utenfor Island, og med sin nye rytter Stian ble det gull i 5-gang på VM.

 Zanko
Hingst, født 94, Knabstruper (KNAB)
e Xantos u Olympia
Rytter:  Ann Cathrin Lübbe
Eier:     Ann Cathrin Lübbe
Trener: Hasse Hoffmann og Marianne Heltzen
Under EM i dressur for funksjonshemmede ryttere på Epona Ryttersenter i august, tok ekvipasjen sølv i Grad IV med Zanko. Ekvipasjen leverer i alle internasjonale mesterskap de deltar i.
Zanko er en kåret Knabstruperhingst, og med sitt noe uvanlige utseende blir han lagt merke til på alle arenaer.

 

Årets prestasjon 2009
Det norske landslaget i sprang:
Geir Gulliksen, Morten Djupvik, Stein Endresen og Tony Andre Hansen
Det ble seier i Promotion League/Nation Cup for Europa som er verdens tøffeste liga å delta i. Laget presterer på høyt nivå og har vist stabilitet gjennom hele sesongen.  Ved hjelp av meget god logistikk, optimalisering av hestenes formkurve og god lagbygging av fire hester/ekvipasjer, har de tatt hjem syv topplasseringer rundt i Europa fra april til september.

Tonje Reiten
Med bare tre ukers mellomrom gikk Tonje Reiten på Ekras Lou Lou til topps i Strömsholm og Hermanstorp i Sverige, på sistnevnte stevne med personlig rekord i dressuren. Sesongen avsluttet hun med NM-gull.

Det norske distanselaget under Nordisk Mesterskap i Distanse:
Anette Hamre, Tove Rognstad, Janne Kongevold og Silje Løkken
Nordisk Mesterskap på hjemmebane på Gyland 3.-5. juli skulle vise seg å bli gull verdt i dobbelt forstand for de norske rytterne. En strålende laginnsats, fra alle de norske deltagerne, førte til seier i lagkonkurransen og full uttelling i det individuelle mesterskapet, både for senior og junior.

 

 Årets rytter 2009
Tony Andrè Hansen
Han har bevist sitt talent og sin styrke ved gjentatte ganger å holde hodet kaldt når han er ankermann på det norske landslaget.Han var i 2009 den eneste nordmannen som kvalifiserte seg til den individuelle finalen under EM i Windsor (GBR) og endte opp på en sterk 19. plass med sine 4 feil i finalerunden. (Europa er den vanskeligste ligaen å delta i.)

Victoria Gulliksen
Hun arbeider hardt og er en målbevisst jente med en stor ”fighter” i seg. Hun har i år tatt tre gull i Nordisk, Norgesmesterskap innen- og utendørs på tre forskjellige hester. Victoria er fremdeles junior, men vant i år en Grand Prix hopping for senior i tillegg til at hun har utallige seiere fra inn- og utland.

Stian Pedersen
Stian Pedersen er medlem av Norsk Islandshestforening som representerer en av Norges Rytterforbunds grener. Stian fikk en ny hest, Tindur fra Varmalæk (en 5 ganghest), denne sesongen. Han vant NM 2009 og ble uttatt til VM hvor han tok gull i 5-gang. Stian er den eneste islandshestrytter i verden som har tatt gull i de tre disiplinene 4-gang, 5-gang og tølt (med to forskjellige hester).

 
Årets unghest (5-7 år)
Leonce L
Vallak, født 2003, Holsteiner (HOLST)
e Leonce u. Orchidee 23
Rytter:  Silje Ludvigsen
Eier:     Silje Ludvigsen
Trener: Silje Ludvigsen og Ove Hansen
Denne stabilt sterke unghesten har kvaliteter og resultater som har gitt den plass i troppen til VM for unghester i Lanaken både i 2008 og 2009. I år gikk ekvipasjen feilfritt i første kvalifisering, og hadde et riv i andre kvalifisering. De endte med en pen femteplass i B-finalen. Silje og Leonce L har vist gode takter i hele 2009, bl.a. vant de Bjørdal AS Youngster Tour for 6-åringer under Vestfold Horse Show og 6 års finalen under Norway Grand Prix. Videre var de feilfrie i grunnomgangen av både Norsk Breeder’s Trophy og Hallmesterskapet for seksåringer.

Cabachon
Hingst, født 2004, Holsteiner (HOLST)
e Casall u. Lady Mobilcomp
Rytter:  Stein Endresen
Eier:     Kristin Andresen og Ib Kirk
Trener: Dirk Schrøder og Stein Endresen
Med en solid 2. plass blant 197 5-åringer i 5-årsfinalen under Falsterbo Horse Show, seier i alle 5-årsklassene under Vestfold Horse Show, feilfri første- og andre kvalifisering i 5-årsklassene under Norway Grand Prix og en niendeplass i finalen for femåringer under unghest-VM i Lanaken har hingsten Cabachon vist seg å være en spranghest med et stort potensiale.  Ekvipasjen tok også andreplassen i Hallmesterskapet for 5-åringer

Vivelstads Renoir
Hingst, født 2005, norsk varmblod
e De Noir
Eier: Mette Hansson
Rytter: Mette Hansson
Trener: Cathrine Finstad Andersen og Thomas D. Larsen
Ekvipasjen har gått fra seier til seier denne sesongen. De vant kvalifiseringsklassen til Stall-Ks 4-årscup på Kongsberg i juli i år og ble så nummer to i finalen på Linnesvollen, kun slått av Tailormade Temptation. Vivelstads Renoir ble også utnevnt til Årets 4-årige dressurhest ved Norsk Varmblod under årets eliteskue. Den har også deltatt i det danske Unghestchampionatet for 4-åringer, og endte da som nr. 9 i hovedfinalen.

 

Årets trener
Toril Hemmingby
Hun er en respektert, ambisiøs og organisert trener som har vært i sporten i 22 år.Toril produserer stadig nye talenter, noe hun har bevist med en merittliste på utallige medaljer i NM og Nordisk mesterskap.Hun står også bak mange profilerte seniorryttere som Geir Gulliksen, Line Raaholt og Connie Bull.


Sylve Söderstrand
Han er en ambisiøs og respektert trener som setter seg høye mål. Han har satt det norske landslaget på verdenskartet med en 6. og 9. plass i EM og en 3. plass i OL i Hong Kong.Tre ganger har en norsk rytter kommet til den individuelle finalen i EM og tre ganger har en rytter kvalifisert seg til WC finalen fra Europa som er den tøffeste ligaen i verden.I 2009 førte han laget til seier i Promotion League etter gjentatte flotte resultater i CSIO sprang.

 

Erik Andersen
Erik Andersen er trener for Tina Kalmo Pedersen. Erik har trent Tina under den perioden som hun har hatt Kolgrimur fra Sletterne, og Tina har hatt en jevn progresjon under Erik. Hun vant NM gull i 4-gang og i T2, tølt med løse tøyler i Young Rider og ble uttatt til VM i Sveits hvor hun tok gull i T2 på VM i Sveits. I treningen vektlegger han både hestens og rytterens samspill, styrke og teknikk. Erik er utdanningsansvarlig i NIHF, er selv aktiv rytter og medlem av Landslaget.

 

Årets hest (felles)
Tindur
e Smari fra Skagastrønd og Tinna fra Varmalæk, født 1999, hingst
Eier:     Familien Lundhaug, Mjøndalen
Rytter:  Stian Pedersen
Trener: Stian Pedersen
Tindur er en 1. premiehingst 5-gangshest som ble importert fra Island i november 2008.
Han har en av verdens høyeste avlsbedømminger for islandshest. 2009 er Tindurs første konkurransesesong utenfor Island, og med sin nye rytter Stian ble det gull i 5-gang på VM.

Cezanne 30
e Calido 1, født 2000, Holsteiner (HOLST)
Rytter: Connie Bull
Eier:    Bull Sportshorses
Trener: Toril Hemmingby
Fra Connie Bull overtok den 9 år gamle Cezanne 30 for to år siden, har hun hatt mer og mer suksess. Hun har aldri hatt en hest med tilsvarende kvaliteter, han er enkel å ha med å gjøre og har et godt og intelligent hode. Cezanne er virkelig en mesterskapshest! Sammen tok de gull både i NM for seniorer og i innendørs-NM. I tillegg kan ekvipasjen vise til to 4. plasser i Grand Prix under EM i Windsor. I tillegg kan de vise til gode plasseringer i andre internasjonale stevner.
Nå satser ekvipasjen mot OL i London!

 

NOMINASJONER FRA DET NORSKE TRAVSELSKAP:

Årets unghest
Golden Brown

Golden Brown har vært i årgangstoppen for varmblodstreåringene hele sesongen. Den Anders Tovengen-trente hingsten har blitt kjent for sin avslappete holdning, men han kjemper alltid til siste slutt. Ni seirer på tretten starter sier litt om kapasiteten. Golden Brown og hans faste kusk Gunnar Austevoll, har kjørt inn over millionen i treårssesongen, og vunnet blant annet 3-årsstjernen, Klosterskogens oppdretningsløp og kval og finale til Märtha Louises Pokalløp. I Norsk Travkriterium tok Golden Brown en sterk annenplass.

 
Bork Odin
Bork Odin har gjort tilnærmet rent bord i fireårs kaldblodsklassen med sju seirer og tre annenplasser på elleve starter, og to norske rekorder på rad i oktober. Som best har Bork Odin travet 1.21,4. Trener Lars Romtveit og kusk Tom Erik Solberg har fått være med hingsten til seremoniplass etter H.K.H. Kongens Pokalløp, Vårfinalen, Telemarksløpet, Jacob Melands Æresløp og Norsk Travderby. Han ble også nummer to i det svenske kaldblodsderbyet.

Sweet Case
Sweet Case har fulgt opp enn flott treårssesong med en ennå bedre fireårssesong. Ikke bare har den sterke hoppa tatt seg av sine jevnaldrende hjemme, også mot internasjonal motstand har hun vist å hevde seg. Da hun gikk ut i åpen klasse av Axel Jensens Minneløp ble hun knepent slått og satte banerekord på Bjerke. Trener og deleier Trond Thorseth har opplevd mange gleder med hoppa, herunder Vårfinalen, kval og finale Hoppederby, Nils Brekkes Pokalløp og Oaks Revansjen. Thor Borg har vært fast kusk.

 

 Årets norskfødte varmblodshest

Tinita Love
Tinita Love har vært den største norskfødte eliteprofilen i 2009. Topphoppa har kommet tilbake etter problemer tidligere sesonger, og har virkelig bitt fra seg. Syv seirer på elleve starter og en bestetid på 1.11,9 er status for Ole Bjørn Hoppestads stolthet. Rekorden satte hun da hun vant Casino Cosmopols Race på Åby. Hun vant også Shan Rags Æresløp, Norgesmesterskapet for varmblodshester og Th. Martinsens Æresløp.


Sweet Case
Sweet Case har fulgt opp enn flott treårssesong med en ennå bedre fireårssesong. Ikke bare har den sterke hoppa tatt seg av sine jevnaldrende hjemme, også mot internasjonal motstand har hun vist å hevde seg. Da hun gikk ut i åpen klasse av Axel Jensens Minneløp ble hun knepent slått og satte banerekord på Bjerke. Trener og deleier Trond Thorseth har opplevd mange gleder med hoppa, herunder Vårfinalen, kval og finale Hoppederby, Nils Brekkes Pokalløp og Oaks Revansjen. Thor Borg har vært fast kusk.


Golden Brown
Golden Brown har vært i årgangstoppen for varmblodstreåringene hele sesongen. Den Anders Tovengen-trente hingsten har blitt kjent for sin avslappete holdning, men han kjemper alltid til siste slutt. Ni seirer på tretten starter sier litt om kapasiteten. Golden Brown og hans faste kusk Gunnar Austevoll, har kjørt inn over millionen i treårssesongen, og vunnet blant annet 3-årsstjernen, Klosterskogens oppdretningsløp og kval og finale til Märtha Louises Pokalløp. I Norsk Travkriterium tok Golden Brown en sterk annenplass.


Årets kaldblodshest

Særpefanten
Særpefanten har sammen med sin kusk og trener Jan Roar Mjølnerød, hatt en flott sesong. De har vunnet syv av elleve starter og kjørt inn over en million kroner. Blant høydepunktene er seier i 4-årsstjernen, Kong Olavs Æresløp, Erik Garbergs Æresløp og kval og finale Svensk Kaldblodsderby. I Norsk Travderby ble Særpefanten nr to etter en skjebnesvanger galopp på oppløpet.

 
Bork Odin
Bork Odin har gjort tilnærmet rent bord i fireårs kaldblodsklassen med sju seirer og tre annenplasser på elleve starter, og to norske rekorder på rad i oktober. Som best har Bork Odin travet 1.21,4. Trener Lars Romtveit og kusk Tom Erik Solberg har fått være med hingsten til seremoniplass etter H.K.H. Kongens Pokalløp, Telemarksløpet, Jacob Melands Æresløp og Norsk Travderby. Han ble også nummer to i det svenske kaldblodsderbyet.

 
Åsajerven
Åsajerven har i 2009 dominert den eldre kaldblodseliten. Eier og trener Ola Martin Aasen og fast kusk Tor Wollebæk har ført hesten til seier i ti av femten starter, og hesten har innkjørt over to millioner kroner. Seirene i fire av seks løp i serien Nordisk Elitkamp ga en overlegen sammenlagtseier og dermed en bonus på 30.000 Euro. Alm Svartens Minneløp på Bjerke, Klosterskogens Eliteløp og Norgesmesterskapet for kaldblodshester er blant de større seirene på hjemmebane.

 

 

Årets travhest

Åsajerven
Åsajerven har i 2009 dominert den eldre kaldblodseliten. Eier og trener Ola Martin Aasen og fast kusk Tor Wollebæk har ført hesten til seier i ti av femten starter, og hesten har innkjørt over to millioner kroner. Seirene i fire av seks løp i serien Nordisk Elitkamp ga en overlegen sammenlagtseier og dermed en bonus på 30.000 Euro. Alm Svartens Minneløp på Bjerke, Klosterskogens Eliteløp og Norgesmesterskapet for kaldblodshester er blant de større seirene på hjemmebane.

 
Megaman Neo
Megaman Neo har hatt en fantastisk sesong i varmblodseliten. Treneren Trond Anderssen har virkelig funnet formen på sin stjerne, og Lars Anvar Kolle har styrt med stødig hånd. Kristen T Gundersens Æresløp, Karsten Buers Æresløp, Kjell Håkonsens Æresløp og Kniksen er storløp hesten har vunnet. Han senket også fjorårsrekorden med over to sekunder, til 1.11,0

Bork Odin
Bork Odin har gjort tilnærmet rent bord i fireårs kaldblodsklassen med sju seirer og tre annenplasser på elleve starter, og to norske rekorder på rad i oktober. Som best har Bork Odin travet 1.21,4. Trener Lars Romtveit og kusk Tom Erik Solberg har vært med hingsten til seremoniplass etter H.K.H. Kongens Pokalløp, Telemarksløpet, Jacob Melands Æresløp og Norsk Travderby. Han ble også nummer to i det svenske kaldblodsderbyet.

 

Årets trener

Trond Anderssen
Trond Anderssen kan se tilbake på nok en flott sesong for sin trenerstall. ”Buller’n” har blitt et fast innslag på toppen av trenerstatistikken, og 2009 er intet unntak. Både på innkjørte kroner og antall seirer leder storstallen an. Megaman Neo er et av flaggskipene, men også hester som Yarrah Boko, Langelidgutten, Magnetic Line og Classic Tile har gjort seg bemerket gjennom året. 

Jan Roar Mjølnerød
Jan Roar Mjølnerød har hatt sin kanskje beste sesong som trener. Særpefanten radet opp storløpsseirer, herunder det svenske kaldblodsderbyet. Også Horgen Tore har hatt en flott sesong, toppet av seier i Norsk Travkriterium. Med relativt få hester på sin stall har Mjølnerød klatret høyt opp på statistikken over innkjørte penger.

 Øystein Tjomsland
Øystein Tjomsland har en seiersprosent på sine stallhester på drøye 23 %. Aller mest bemerket er nok sørlendingen med sine unghester – han kvalifiserte hele fem hester til Norsk Travkriterium, Eigelandsprinsen, Viktorian og Havsalt i åpen klasse og Tangen Mari og Kremtrolla til hoppeavdelingen. Tangen Mari vant også Biri Oppdretningsløp hoppeavdeling. Videre kvalifiserte Alpha Romeo R.R. og Expensive Royal seg til Norsk Travderby.

 Årets kusk

Gunnar Austevoll
Gunnar Austevoll har tatt et steg oppover på kuskestatistikken, og ligger med én måned igjen å kjøre, an til å bli nummer to på antall seirer. Han har også rundet ti millioner innkjørt på sine oppsitt denne sesongen. Treårstalentet Golden Brown er en av hestene som har vært ofte å se på seremoniplass sammen med den Momarken-etablerte kusken. Også Hoppekriteriet med Delicious Queen er blant seirene som henger høyt.

 Tom Erik Solberg
Tom Erik Solberg har vist seg som en riktig dyktig kusk, ikke bare i hverdagen, men også når de store løpene kjøres. Årgangstoppen Bork Odin er en av dem han med god tømmeføring har styrt først over målstreken mange ganger, blant annet i Norsk Travderby. Den ferske seieren i Norsk Trav Oaks med egentrente Cash and Carry er også stort. Under Unionstravet på Färjestad var han med på å forsvare de norske fargene med seier med Kabir.

Eirik Høitomt
Eirik Høitomt leder klart an i kampen om sitt femte strake landschampionat. I VM for travkusker på hjemmebane representerte han Norge på en flott måte, og endte med bronsemedalje. Nesten 35 % av løpene er Høitomt på trippel, og han har kjørt inn over 11 millioner til sine hesteeiere pr november måned. Blant høydepunktene i år er Faste Lundi i Oaks Revansje, og Lord Capars annenplass i Axel Jensens Minneløp.

 

NOMINASJONER FRA NORSK JOCKEYKLUB:

 

Ung og lovende galopphest

Alyshakeys 

Alyshakeys er en av de mest imponerende toåringene vi har sett på Øvrevoll. Hun er ubeseiret etter fem fantastiske løp. Vant knepent i debuten på Klampenborg på den danske Derbydagen etter å ha tapt flere lengder i starten. Siden har det vært totalt overlegne seire i Eivind Eckbo Legats vandrepremie, Skandinavisk mesterskap, Amacita-løpning og Gøtaland-løpning. Det skal bli spennende å følge henne neste år.

 

Symbol of Arch

Symbol of Arch har hatt en flott sesong. Etter et kvalifiseringsløp av klasse, debuterte hun med en sikker seier i Norsk Rikstotos Rekrutteringsløp foran gode Saddle the Storm. Deretter var hun god toer bak Alyshakeys i Eivind Eckbo Legats Vandrepremie og Amacita-løpning, selv om hun i sistnevnte løp ikke fikk beholde annenplassen. Tilbake på Øvrevoll vant Symbol of Arch en sikker seier i vårt største løp, Norsk kriterium.


Wellness

Wellness kom nokså sent i gang med sesongen. Debuten skjedde tidlig i september, da hun ble annen bak Osorios Trial i Norsk Rikstotos Rekrutteringsløp. Senere i måneden dro hun til Jägersro, hvor det ble en sikker seier i Stig Holms Memorial. Det var nok til å bli favoritt i Svensk kriterium på Jägersros finaledag, hvor hun tok en overbevisende seier. Med kun tre starter bak seg bør det være mye å gå på for Wellness neste år.

 

 

Årets norskoppdrettede galopphest

Buckham
Buckham debuterte 23. juli med en enkel seier i Norsk Rikstotos 2-årsløp. På Derbydagen ble han annen bak fenomenet Alyshakeys i Skandinavisk mesterskap, for det på ny ble en klar seier i Norsk Rikstotos Oppdrettsløp. Lett ble det også i Auksjonsløpet, før han avsluttet sesongen med nok en triumf i Breeders’ Trophy Juvenile på Täby. Fire seire på fem starter er en flott fasit for denne spennende toåringen.


Theatrical Award 
Theatrical Award har ikke startet så mange ganger i 2009. Men tre ganger har hun imponert enormt. Først ved seirene i Bloomers Vase på Täby og Margareta Wettermarks Minnesløpning på Jägersro. Men det som sitter på netthinnen, er selvsagt den utrolige seieren i Marit Sveaas’ Minneløp. Etter en fantastisk finish passerte hun favoritten Appel au Maitre, og foran folkehavet på Derbydagen kunne kretsen rundt vinneren slippe jubelen løs.

 

Working Class Hero
Working Class Hero har hatt en flott sesong. Var annen bak gode Handsome Hawk på 17. mai og tok også annen i Skandinavisk mesterskap bak The One and Only. Deretter knuste han motstanderne i Fearnleyløpet, før han dessverre ble syk til Derby. Sesongen ble avsluttet med to flotte seire, først NFFFS løp for norskoppdrettede, for til slutt å være helt suveren i NM for treåringer.Årets galopphest

Appel au Maitre
Appel au Maitre startet sesongen med tre strake seire. Først var det Walter Nilsens Minneløp på nasjonaldagen, fulgt av Stockholm Stora Pris og Valley Chapel Memorial. Etter det ble det faktisk ikke flere gevinster, men mange sterke prestasjoner. Annenplass bak meget sterke Getaway i Tyskland ble fulgt opp av en ny annen, slått av Theatrical Award i Marit Sveaas’ Minneløp. Årets siste start ga tredje i Stockholm Cup bak Touch of Hawk og engelske Munsef.

 

Chicken Momo
Chicken Momo har hatt en strålende sesong. Fire strake seire ble det fra sesongstart, hvorav to storløp. Først slo han Touch of Hawk i 2000 Guineas, før han ble den første 3-årige gruppevinneren på Øvrevoll med seier i Polar Cup. Han prøvde seg på en dobbel gruppetriumf, men måtte nøye seg med fjerde i Marit Sveaas’ Minneløp på en distanse som nok var i lengste laget. Den femte seieren på Øvrevoll kom i Norsk Jockeyklubs 3-årssprint i oktober.


Touch of Hawk
Touch of Hawk innledet sesongen med en lett seier, før han ble annen i 2000 Guineas bak Chicken Momo. To starter i Sverige ga to tredjeplasser, inkludert Svensk Derby før han triumferte med sikker triumf i Norsk Derby. Aller mest imponerte han imidlertid da han klarte å vinne Stockholm Cup, utrolig sterkt av en treåring. Årets siste start var Norsk St Leger, som han vant med ti lengder uten å være ridd.

 

 

Årets galopptrener

Rune Haugen
Rune Haugen har hatt en god sesong, og på Øvrevoll er det blitt tett oppunder to millioner kroner innridd. Working Class Hero vant Fearnleyløpet i stor stil, og han fulgte også opp med en overlegen seier i NM for treåringer. Nettopp den kvelden var en av årets topper for Rune, for da vant også den fine toåringen Lady Morgana NM for de yngste. Ellers har Steve’ s Champ og Miyasaki levert gode prestasjoner, sistnevnte ble annen i Polar Cup.


Arnfinn Lund 
Arnfinn Lund har i år hatt en meget sterk sesong. Sterkest på himmelen lyser de to treåringene Chicken Momo og Entangle. Chicken Momo er omtalt på annen plass, men vi tar bare med seieren i Polar Cup, som er gruppe 3-løp. Entangle har også imponert stort med to klassiske seire i 1000 Guineas og Norsk Oaks, samt Semb Hovedgård Hoppeløp. Også kriterieseieren til den meget gode Symbol of Arch er gevinster som kompletterer en flott sesong. Arnfinn har også Norges beste hekkeløper, Omoto Sando.


Wido Neuroth
Wido Neuroth har hatt en ny strålende sesong. Tar tittel nummer 12 på Øvrevoll og tangerer dermed Arnfinn Lund. Er også suveren i Skandinavia. Med Appel au Maitre, Touch of Hawk, Handsome Hawk, La Zona, Alyshakeys, Wellness (for å nevne de viktigste) har han vunnet en rekke storløp. Vi nevner Walter Nilsens Minneløp, Valley Chapel Memorial, Stockholm Stora Pris, Svensk Derby, Norsk Derby, Norsk St Leger, Svensk Oaks, Dianaløpning, Skandinavisk mesterskap, Svensk kriterium og Amacitaløpning. I tillegg har Appel au Maitre imponert stort i Tyskland.

 

 

Årets jockey

Lennart Hammer-Hansen

Lennart Hammer-Hansen begynte å kjøre buss, men forsto etter en tid at savnet av jockey-yrket ble for stort. I år huskes han selvsagt aller best for triumfene med Touch of Hawk, inkludert Norsk Derby og Stockholm Cup. Men han har også vunnet mange store løp på andre hester, særlig på høsten. Vi nevner Wellness, Entangle og Alyshakeys i storløp i Sverige, kriteriet på Øvrevoll med Symbol of Arch, samt flere storløp med Buckham.


Fredrik Johansson 
Fredrik Johansson har hatt en enestående sesong. Vi tar bare med det aller viktigste: Walter Nilsens Minneløp, Stockholm Stora Pris og Valley Chapel Memorial med Appel au Maitre, Svensk Derby med Handsome Hawk på en dag hvor han vant fem løp. Scandinavian Open med Peas and Carrots, samt store seire med Alyshakeys og La Zona. Internasjonale smeller likevel hans andre seier på tre sesonger i Tysk Derby. I år het vinneren Wiener Walzer.

 

Espen Ski

Espen Ski er i år uten konkurranse på jockey-statistikken på Øvrevoll. Men en av hans største dager kom i mai da Tatoosh vant Mowerina på Klampenborg, som tilsvarer det danske 1000 Guineas. Deretter bar det rett til Øvrevoll, hvor Espen på kvelden vant Forsommerløpet med Handsome Broker. Espen fikk også gleden av å ri Alyshakeys i toto-debuten på den danske Derbydagen. På Øvrevoll hadde han en fin kveld, da Working Class Hero og Lady Morgana ble norgesmestere.