Julegave fra Øvrevoll: Chairman Stephen

Christien Kloos og Chairman Stephen vel framme på Starum igår ettermiddag. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  21.12.2010

Alle ønsker seg noe til jul. Norsk Hestesenter ønsket seg en fullblodshest. Og nå står den her- som en julegave fra Norsk Jockeyklub, Nils Petter Gill og resten av Øvrevoll-mlijøet. 3 år gamle Chairman Stephen har stått i trening hos Arnfinn Lund siden han kom fra USA til Norge som åring. Det har vært stilt store forventinger til skimmelen, men han har ikke helt slått til i løpsbanen. Nå blir han ridehest. 
-Frisk som en fisk, og en gentleman å ha med å gjøre, er attesten Arnfinn Lund gir Chairman Stephen som igår ble hentet fra Øvrevoll til Starum.
Egentlig startet det hele tidligere i høst, da styret i Norsk Rikstoto la et av sine møter til Norsk Hestesenter. Under en omvisning på anlegget kom det fram at NHS ikke har noen fullblodshest i sin eie for øyeblikket. Det merket nesteleder i NR-styret, Rolf Sæther. seg. Direktør på Øvrevoll, Hans Petter Eriksen, tok saken videre, og for noen uker siden kom telefonen til NHS om at hesten var klar. Chairman Stephen var en hest som kunne egne seg for et liv som ridehest på Starum, og sånn ble det.
Igår reiste en delegasjon til Øvrevoll for å hente vallaken, og på plass i stallen til Arnfinn Lund var både direktør Hans Petter eriksen, påtroppende styreleder i NR Rolf Sæther, hesteeier Nils Petter Gill og Sigurd Armand Hauge som er leder i Norsk Jockeyklub.
Christien Kloos kommer til å ha ansvar for omskoleringen av Chairman Stephen på Starum sammen med de andre instruktørene på NHS. Hun fikk gleden av å leie hesten inn på hengeren, og som Arnfinn Lund hadde sagt- "Stephen" ruslet rolig inn som en ekte gentleman. Turen til Toten gikk greit, og idag har Chariman Stephen fått boltre seg i paddocken.
Det ser ut til å være en spennende hest å arbeide med, sier Christien Kloos, som har lang erfaring med å omskolere galopphester til å bli ridehester.
Norsk Hestesenter er særdeles takknemlig for den vakre julegaven fra Norsk Jockeyklub.  

Bildet til venstre:  Chairman Stephen i full galopp på Starum i formiddag