Starums nye yndling

Chairman Stephen har funnet seg godt til rette, her sammen med instruktør Christien Kloos. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  28.12.2010

Like før jul dukket det opp et nytt tilskudd i stallen på Norsk Hestesenter. Fullblodsvallaken Chairman Stephen- en gave til NHS fra Norsk Jockeyklub- skal nå omskoleres fra å være løpshest til å bli en ridehest. Det er en prosess som tar tid. Den første tida hos oss har Chairman Stephen brukt til å tilpasse seg rutinene på stallen. Han fôres anderledes fordi han i tida framover brukes på en annen måte. Galopphester trenger mye mer kraftfôr enn en ridehest, derfor består matseddelen til Stephen av mer grovfôr og mindre kraftfôr idag enn det han var vant til på Øvrevoll.
Chairman Stephen har allerede fått et godt rykte på Starum. det henger trolig sammen med at han er en tvers igjennom snill og trivelig hest å håndtere, med et godt hode. Han er skodd om til piggsko, noe han ikke trengte på Øvrevoll der han har trent på sommerbane i hele vinter. Han får være mye ute i paddock, og han har begynt å gjøre seg kjent med ridehuset. Det var et nytt bekjentskap for vallaken.
Her har instruktør Christien Kloos longert ham med ridesal, som er noe ganske annet enn en galoppsal både for hest og rytter.
Nå har han også blitt ridd i ridehuset uten noen som helst problemer. 
                                                                                                                                                                                  På nyåret kommer Chairman Stephen til å delta i unghestprogrammet som inngår i ridelærer II-utdanningen. Da skal han få trene mer på å bli en dressur og spranghest.