Blogg fra de nye ridelærerstudentene!

Annifrid Ueland på Faun Prins
Skrevet av Lena R. Erfjord,  23.01.2010

Blogg om livets tilstand på Ridelærer Trinn 1 så langt ut i kurset…

Nå har vi da vært her på Starum i snart 3 uker, og dagene kommer nok til å fly av gårde i samme tempo utover våren. Her er det lange dager med mye hesting. Og vi LIKER det 

Vi er en gjeng på ti jenter, og vi er en godt sammensatt gruppe som trives sammen. Vi er en lett blanding av både single og usingle, like og ulike, blonde og brune, små og litt større, og vi har jo en stor felles lidenskap, nemlig hesten!

Jentene som her skriver blogg er Irene og Annifrid, også kalt Pysa og Ann-I.
Vi har med oss hver vår såkalt dressurhest, Irene har med seg en sprettball av en oldenburger, mens Annifrid liker seg nærmere bakken på fjordingen sin. Siden vi alle skal ha hver vår dressur og spranghest på kurset, har vi begge fått tildelt starumshester som vi bruker i sprang. Irene rir et svart lokomotiv ved navn Sabrina, som er god som gull men vanskelig å stoppe. Og Annifrid får brukt langsynet sitt ved å fokusere mellom ørene til Conrad som er langt, langt der fremme  I tillegg til hestene som brukes på ridetimene har vi alle fått tildelt ekstrahester. Det er hester som må holdes i gang og vedlike slik at de kan steppe inn i kurset ved behov.

På disse tre ukene har vi kommet godt inn i rutinene våre, både på møkking, fôring og ridning. Vi møkker to ganger for dagen, vi fôrer 4 ganger for dag og vi rir minst to ganger for dag. Som dere da sikkert skjønner, så har vi noget lange dager her. De lange dagene kan lett gi resultat i form av episke morgentryner, dårlig humør og stor sukkerinntak. (red. anm. Sjokolade).

Førstkommende helg skal åtte av oss jentene delta på kurs her på Starum med Mette Henriksen, som er ridelærer ved Flyinge i Sverige. Noen gruer seg, andre gleder seg. Men en ting er vi enige om: Det kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt da vi har første utdanningskontroll i dressur på mandag. Utdanningskontrollen skal være en kontroll på hvordan vi ligger an i ridningen vår, og vi får en både skriftlig og muntlig tilbakemelding på hva vi må jobbe mer med. Utdanningskontroll i sprang er fredag 29. januar.

Dett var dett for denne gang, vi blogges snart igjen 

Mvh
Pysa og Ann-I.