Fra Starum til Ecole Nationale d´Equitation i Frankrike

Berit Marie Hæstad fortsetter sin ridelærerutdanning i Frankrike i høst
Skrevet av Kari Hustad,  26.10.2010

Berit Marie Hæstad gikk i vår ridelærerutdanning (I) på Norsk Hestesenter. I høst har hun fortsatt sin utdanning på den prestisjetunge skolen Ecole Nationale d´Equitation
i Loiredalen i Frankrike. Både NHS og Ecole Nationale d´Equitation
er medlemmer av et europeisk utvekslingsprogram, slik at studenter kan fortsette sin ridelærerutdanning i et annet land. For Berit falt valget på den vakre skolen i utkanten av Saumur. Her finnes 400 hester, alle av rasen fransk varmblods ridehest, 6 ridehus, 50 km med ridestier og 200 ansatte. Blant annet. Senteret fungerer som treningscamp for en rekke ekvipasjer på internasjonalt nivå  i tillegg til at det er en utdannings-og forskningsinstitusjon. Cadre Noir er også et populært turistmål. Over 50 000 gjester kommer hvert år for å se på den imponerende hesteoppvisningen der "courbetter", "croupader" og "cabrioler" utføres med største letthet.
Berit har nå installert seg på dette drømmestedet for hesteinteresserte, og jobber  med å få orden på alt det praktiske rundt seg, slik som nettilkobling, bank og bil med punktert dekk! I tillegg har hun fått to hester ekstra å ri for øyeblikket, siden en av lærerne hennes er på ferie. Men Berit lover å komme sterkt tilbake med blogg som vi legger ut våre sider.
Vil du besøke Ecole Nationale d´Equitation sine nettsider finner du dem her!