Rekordsøkning på ridelærerutdanningen

Fornøyde med responsen: fra v Trond Clemetsen, Trude Vaslestad, Christien Cloos, Lars Rasmussen (sensor), Lena Erfjord (rådgiver) og Hanne Dahl. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  15.04.2011

Fredag 15.april var siste frist for å søke ridelærerutdanningen til høsten- en utdanning som opplever en rekordstor interesse. Rundt 75 søkere er registrert til Ridelærer(I), noe som får ridelærerstaben på kompetanseavdelingen til å vende tommelen opp. Det er svært hyggelig å slå fast at så mange ønsker å ta ridelærerutdanning på Starum, og avdelingen diskuteres det hva den rekordstore økningen kan skyldes.
- Det er trolig flere grunner. Ute i miljøet får vi som driver undervisning på Starum positive tilbakemeldinger på oss som lærere. Det setter vi stor pris på. I tillegg kommer den nye avtalen med UMB (Universitetet for Miljø og Biovitenskap) som gir mulighet til å innlemme Ridelærer (I) inn i det nye bachelorstudiet i hestefag. Jeg tror også at det har vært viktig at utdanningen er godkjent som fagskoleutdanning slik at studentene får lån og stipend i Lånekassen.Den store interessen er uansett en fjær i hatten både for NHS og Norges Rytterforbund som er en nær samarbeidspartner i utviklingen av ridelærerutdanningen, sier Trude Vaslestad som er dressuransvarlig ved NHS.
Ridelærer (I) starter i august, og går over 21 uker.