Inge til superjobb i Frankrike

Inge Melby må nok se langt etter kaldblodshester når han begynner i ny jobb i romjula. Foto: Kari Hustad, NHS
Skrevet av Rickard Ekhaugen, www.rikstoto.no,  13.12.2011

Inge Melby rekker knapt å pakke sammen skolebøkene fra travtrenerutdanningen på Starum før han får sitt livs sjanse. 28-åringen drar til Paris for å bli førstemann på Grosbois-filialen til Jörgen Westholm. Det er litt av en mulighet Inge Melby nå får. Jörgen Westholm har de siste årene fått frem hester som Super Light (Oslo Grand Prix-vinner, 11,4 millioner SEK), Criks Hurricane (6,6 millioner SEK), Rite On Track (4,2 millioner SEK) og norgeskjenningen Annicka (2,9 millioner SEK). Westholm er også mannen som i sin tid plukket ut Steinlager som unghest og trente den fremtidige verdensstjernen frem til en viss Momarken-trener Per Oleg Midtfjeld fikk Good As Gold-sønnen i sin varetekt.
Fremtidsplanene endret
De senere år har Westholm etablert en fremgangsrik filial på det statseide treningsanlegget Grosbois utenfor Paris, og det er her Inge Melby nå får tilliten som førstemann.
- Jeg fikk et veldig godt inntrykk av Inge under intervjuet, og han fikk også flott omtale fra sine referanser. Jeg synes det er viktig at unge trenere får prøve seg i den store verden før de starter sin egen virksomhet, understreker Westholm.
- Får frysninger
28-åringen Inge Melby travet sine barnesteg i Orkdal i Sør-Trøndelag, men har i de senere år jobbet for flere trenere på østlandsområdet, deriblant Odd Arne Sagholen og Per Dave Holtung. Inge er i ferd med å avslutte trenerutdanningen på Starum, men i løpet av kort tid ble fremtidsplanene endret.
- Jeg hadde egentlig planer om å reise tilbake og etablere meg i Trøndelag, men da jeg så at Westholm søkte etter førstemann i Frankrike, bestemte jeg meg for å søke. Nå får jeg frysninger over hele kroppen bare av å se bilder fra Grosbois, smiler Inge.
Westholms høyre hånd
21.desember har stallmannen med ti seire i sulkysetet sin siste dag på Starum. Fem dager senere flyr han sørover og møter sin nye arbeidsgiver i Paris. De første dagene går med til å gjøre seg kjent med anlegget og bli enig med sjefen om rutinene. Som førstemann og Westholms høyre hånd hviler det mye ansvar på 28-åringens skuldre. På Grosbois får han bare tre til fire passhester, men har ansvar for blant annet innmelding, skoing samt er den som reiser med hestene til løpsbanen.
Ikke på Vincennes
Noen fremtredener i sulkysetet i travsportens høyborg Vincennes, kan han foreløpig se langt etter.
- Der kjører nesten ikke Westholm selv engang lenger, gliser Inge.
- Oppsittene på Vincennes går til de erfarne lånekuskene, men jeg håper å få muligheten til å kjøre litt selv på de mindre provinsbanene, understreker den dyktige stallmannen, noe arbeidsgiveren også lover.
- Når det hektiske vintermeetinget er over utpå vårparten, vil han få muligheten til å vise hva han duger til også i sulkysetet på de mindre banene i Frankrike, lover Westholm med et smil.