Ruusulv har gått ut av tiden

Starums Ruusulv- en av de hestene som har betydd mest for de mange som tatt kurs og utdanning på NHS. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  06.12.2011

I formiddag forlot en helt spesiell hest på Starum denne verden. Starums Ruusulv, dølahesten som har betydd så mye for så mange, ble 26 år før helsa ble så dårlig at det var best for hesten å få slippe.
Vi pleier ikke å omtale dødsfall på NHS' nettsider. Men når det gjelder akkurat Ruusulv, så føler vi at vi må gjøre et unntak. Den allsidige dølahesten har vært manges ynding oppgjennom åra, enten for dem som har gått i rideskolen eller blant dem som har hatt gleden av kjørehesten Ruusulv.
- Det er vemodig å ta farvel med en slik hest som også vi ansatte på NHS har et spesielt forhold til, sier stallmester Øystein Bakken. Samtidig var det riktig for hesten å få slippe etter at han ble akutt syk på fredag. 
Øystein var den som i sin tid hentet Ruusulv fra oppdretteren i desember 1987. Da var hesten 2 år, og siden har Starum vært Ruusulvs hjem. Takket være godt stell og fornuftig, allsidig bruk har han vært en uvanlig holdbar og god hest. Ruusulv var i aktiv bruk blant små ryttere i rideskolen seinest i forrige uke. Han har også vært brukt helt fram til nå i kjøreundervisning for elevene på Valle videregående skole.
I NHS' årsmelding for 2008 hadde vi en egen artikkel om Ruusulv. Den kan du lese her.