Oppstart utvidet bruksprøve dølehest

Geilostølens Viktor kjøres av eier på inntaksdagen 2010. Foto: Kjersti Nerbråten
Skrevet av Kjersti Nerbråten,  07.01.2011

Mandag 10.januar kommer seks dølehingster inn til utvidet bruksprøve på Norsk Hestesenter. Hingstene som har meldt sin ankomst er Bekkebirk, Tangen Markus, Møllerbron, Skarvtin, Nybakk Frøyar og Finndals Blesen. Alle hingstene er fire år og ble kåra på Stav i fjor.

På inntaksdagen skal eier eller representant for eier vise hingsten i kjøring og ridning, deretter tar testpersonellet over hingstene. Første post på programmet er veterinærkontroll og veiing. 

Det er Knut Karlsen som har hovedansvaret for arbeidet med hingstene. Med seg har han Janne Dalby i stallen, Trond M. Ryan og Øystein Bakken i kjøring og Hanne Dahl i ridning.
Knut har jobbet med utvida bruksprøve for både dølehest, fjordhest og nordlandshest/lyngshet i en rekke år og Janne Dalby har også vært med i flere år nå. Trond er hovslagerintruktør på NHS og har lang erfaring med kjøring. Øystein er stallmester og kjøreinstruktør på NHS. Hanne er instruktør på ridelærerutdanningen ved NHS, hun er utdannet hippolog fra Strömsholm og er godkjent rideinstruktør 3.

Hingstene skal være på Starum til avslutningsdagen den 12.februar.