Kurs på Starum i sommer og i høst

NHS tilbyr kurs innen ridning, kjøring, salmaker, hestehold og hovpleie i sommer og i høst. Foto: Mari Krogh
Skrevet av Kari Hustad,  17.06.2011

På tide å øke hestekunnskapen din? Vi har en rekke kurs på Starum som retter seg mot en rekke ulike hestefolk. Info om sommerens og høstens kortere kurs finner du under, og skjema for påmelding finner du her. Har du spørsmål om kursene våre, kan du ringe NHS på 61 16 55 00.

Treningsleir for konkurranseryttere - SPRANG
Uke 26 - 27.juni-30.juni


2 rideøkter pr. dag pluss ridelære. Kurset er åpent for alle ryttere som vil utvikle sine rideferdigheter. Man kan med egen hest, eller benytte våre velutdannede, gode kurshester. Kurspris: 4500,- inklusive kurs, oppstalling, kost og losji.
Kursansvarlig: Hanne K. Dahl


Treningsleir for konkurranseryttere - DRESSUR
Uke 27 - 4.juli-7.juli

 2 rideøkter pr. dag pluss ridelære.
Kurset er åpent for alle ryttere som vil utvikle sine rideferdigheter. Man kan med egen hest, eller benytte våre velutdannede gode kurshester. Kurspris: 4500 og inkluderer kurs, oppstalling, kost og losji. Kursansvarlig: Trude Vaslestad


Innkjøringskurs hest/ponni
Uke 26 – 27.juni-3.juli
I slutten av juni inviterer NHS til kurs i innkjøring av hest/ponni. Kurset er åpent for alle som ønsker hjelp til innkjøring av hest/ponni som de har med på kurset. Du er også velkommen til delta uten hest. Deltakerne vil bli delt opp i grupper der man hjelper hverandre. Det vil også bli lagt inn en økt med ferdighetstrening med erfarne kjørehester. Kurset går fra 27.juni til 3.juli og ledes av kjøreinstruktør Øystein Bakken. Kurset koster 4500 kr og inkluderer oppstalling, kost og losji. Påmeldingsfrist: 20.juni.


Hovpleiekurs
- for deg som eier hest
Uke 42, 21.okt-23.oktArbeider du med hest til daglig? Da kan vårt hovpleiekurs være noe for deg. I løpet av ei helg lærer du hvordan hoven er oppbygd, du lærer om hovsykdommer og daglig stell av hoven. Vår erfarne hovslagerinstruktør Trond Ryan vil også lære deg om hestens bevegelser, de ulike skotypene samt ulike spesialbeslag som det er fint for deg om har ansvar for hester å kjenne til. Dette er på ingen måte noen hovslagerutdanning, men et tilbud til deg som vil lære hvordan du best kan ta vare på hesten høver - i samarbeid med hovslageren. Kurset koster 3100 kr og inkluderer foruten kurset, overnatting og mat.

Kurs i hestehold
– gir høgskolepoeng
Uke 45, 7.nov-11.nov.I samarbeid med Høgskolen i Hedmark (HiH) tilbyr vi kurs i hestehold med hestekunnskapseksamen. Bestått kurs gir også kompetansebevis i henhold til Mattilsynets ”Forskrift om velferd for hest” der det stilles spesielle krav til den som har ansvar for 11 hester eller mer.  Kurset går på Starum fra mandag til torsdag med avsluttende eksamen fredag. Påmeldingsfrist er 7.oktober. Kurspris: Kr 6200 som dekker undervisning, overnatting og mat.
Dersom man ønsker å få høgskolepoeng må man søke om å bli tatt opp som student ved høgskolen og betale en tilleggsavgift til HiH. Nærmere opplysninger om dette får du ved å kontakt Norsk Hestesenter på kurs@nhest.no eller 61 16 55 00


Salmakerkurs
Uke 42, 17.oktober-21.oktober


Vil du lære deg å reparere hesteutstyr - og sy din egen grime som vil være like fin år etter år? Salmakerfaget opplever en oppblomstring, noe vi har sett på våre salmakerkurs. Stadig flere synes det er spennende å arbeide med lær. Etter ei uke på Starum får du en grunnleggende innføring i hvordan en salmaker arbeider, og du får sy din egen bunnsolide grime. Tidligere kurselever melder om stadig økende interesse blant hestefolk for både håndsydd hesteutstyr og behov for å reparere hesteutstyr. Kurset, med overnatting og alle måltider på Starum får du for kr 4100. Materiell kommer i tillegg.