Landslagsrytter viste vei på Starum-kurs

Jens Lasse Dokkan imponerte kursdeltakerne på "Hest i helsearbeid" på Starum i dag. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  19.05.2011

Starum i formiddag: En hest, en rulator og en rytter inntar ridehuset. 50 kursdeltakere følger nøye med når landslagsrytter Jens Lasse Dokkan setter seg i salen og viser hvordan en funksjonshemmet kan ri avanserte dressurøvelser. Starumshesten Galina som til daglig brukes av ridelærerstudentene på NHS, følger sin rytter i myke bevegelser, mens landslagstrener Marianne Heltzen forklarer hvordan hun jobber med dressurlandslaget for funksjonshemmede.
Kurset heter "Hest i helsearbeid" og arrangeres av NHS, Hest og Helse, Norges Rytterforbund og faggruppen for terapiridning i Norsk Fysioterapeutforbund. Over 50 deltakere kom, og kurset måtte operere med venteliste. Blant deltakerne finner vi fysioterapeuter, ridelærere og forskere innen rus og psykiatri. Den store interessen for å delta forteller mye om at hestens rolle innen psykisk og fysisk helsearbeid kommer til å spille en stadig større rolle i framtida.
Andre forlesere denne dagen har vært Ellen Trætteberg som er blant dem som har lagt grunnlaget for bruk av hest i terapeutisk virksomhet i Norge og som har arbeidet med faget innenfor ridelærerutdanningen i en årrekke. Vera Aspeslett fra Narvik som er Ridelærer (III) fra NHS og som driver rideskole med tilbud om terapiridning. Dessuten foreleste forsker og fysioterapeut Renee Casady fra "Horses and Human Resarch Foundation" i USA.