Se - han hopper !

Fra Øvrevoll til Starum: Chairman Stephen hopper over kavaletten Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  06.05.2011

Chairman Stephen er navnet på fjorårets flotteste julegave til NHS- og den glade giver var Norsk Jockeyklub. Fullblodsvallaken har nå bodd på Starum i drøye 4 måneder og trenes fra å være galopphest til å bli en ridehest. Han har lært en masse av sin faste rytter Christien Kloos som er instruktør på NHS. Stephen øver nå for fullt på skjenkelvirkninger, høyre og venstre galopp og ikke minst: Han har begynt å hoppe. Ikke svimlende høyt akkurat , men Stephen er en hest med positiv innstilling til sine omgivelser og meget lærevillig følge Christien.

- Chairman Stephen er ennå litt barnslig i hodet sitt, men han er en herlig hest som man blir glad i. Vi jobber med grunnleggende trening i alle tre grener, dvs dressur, sprang og feltritt. Når vi har avsluttet på ridebanen tar vi gjerne en runde i terrenget slik at han får prøve å ta seg fram der det ikke er preparert og plant underlag. Jeg har meget sjeldent med pisk fordi han er en ganske følsom fyr. Han er en type som gjerne vil samarbeide og som ikke kaster seg rundt når han blir introdusert for nye ting. Noen ganger trenger han litt betenkningstid, men vi blir alltid enige til slutt, forteller Christien Kloos, som gjennom sin karriere har omskolert mange fullblodshester.

På sikt er det Stephen som skal bli læremester for våre framtidige ridelærerstudenter som skal utvikle sine rideferdigheter. Og Christien er helt sikker på at han vil kunne delta på både dressur-og sprangstevner. Planen videre er at skimmelen skal inn i remonte-programmet under Ridelærer (3)-utdanningen som starter til høsten. Der går han inn i unghestprogrammet for å utvikle seg videre som ridehest.


Ellers går han ofte sammen med hoppa Starums
Chappala ute i paddock, noe han trives med. For også her er Stephen en gentleman, akkurat som hans tidligerer trener, galoppnestor Arnfinn Lund, beskrev da hesten forlot Øvrevoll før jul ifjor. Til sommeren blir det et par ukers ferie på grønne enger nedenfor Starum sammen med andre firbeinte venner, før han fortsetter treningen utpå sommeren igjen.