Ridelærerutdanning gir studiepoeng ved UMB

Nå kan du kombinere ridelærerutdanning med hestefagstudier på Ås.
Skrevet av Kari Hustad,  07.03.2011

En ny avtale gir studenter på ridelærer (1) ved NHS studiepoeng i en avsluttende Bachelor i hestefag ved UMB (Universitetet for Miljø og Biovitenskap). Samarbeidsavtalen mellom UMB og NHS er nå underskrevet, og innebærer i praksis at man kan ta ridelærerutdanning på Starum som kan bakes inn i Bachelorstudiet i hestefag på Ås. Utdanningen gir 30 studiepoeng.
- Avtalen er svært gledelig for både oss og UMB. Ridelærerutdanningen vil nå gi våre studenter en helt annen uttelling og valgfrihet enn de har hatt tidligere.  Dette er også en anerkjennelse av ridelærerutdanningen vår som åpner for studenter som både ønsker yrkesrettet og akademisk utdanning, sier rektor ved NHS, Arne Amlien.
Avtalen gjelder pr i dag kun ridelærerutdanningen, men Arne Amlien utelukker på ingen måte at det også kan bli aktuelt å diskutere en tilsvarened avtale for travtrenerutdanningen.
- Dersom vi får studenter på travtrenerstudiet med sterkt ønske om å fortsette på Ås, så vil det kunne få fart på den diskusjonen, sier Amlien.