Susan Hellum på Slottsbesøk

Susan Hellum sammen med Christoffer Hellum foran Slottet i går ettermiddag. Foto: Frida Borse Helfjord
Skrevet av Kari Hustad,  04.11.2011

Susan Hellum har gjennom en rekke år bidratt til å løfte norsk hesteavl. For sin store innsats innen norsk hestenæring ble hun derfor tidligere i år hedret med Kongens fortjenstmedalje. Og i går fikk hun audiens hos Kongen på Slottet sammen en en gruppe andre personer som også har mottatt fortjenstmedaljer i år.
- Det var en veldig hyggelig atmosfære på Slottet, og det var i tillegg fint å treffe andre mennesker som har bidratt på sine områder, forteller Susan.  
Gjestene ble først vist rundt på noen av de nyoppussese rommene på Slottet, før det ble servert champagne og kanapeer.
- Kongen tok seg god tid til å snakke med samtlige under den to timer lange seansen, og jeg synes det var fint å få mulighet til å takke ham for utmerkelsen, sier Susan.

Susan, som er født i Skottland, har gjennom en årrekke arbeidet for de særnorske hesterasene blant annet som eksteriørdommer. Hun har vært en utmerket ambassadør for de norske hesterasene i utlandet. Hun har dessuten vært en nøkkelperson i Norsk Ponniavlsforening helt siden den ble grunnlagt for over 40 år siden. Med sin praktiske og teoretiske hestekunnskap har Susan Hellum gjort en unik innsats for hele heste-Norge. Hun var forøvrig den første som fikk tildelt Hestesportens hederspris da den ble innstiftet under den nasjonale Hestegallaen i 2009.