Finsk seier på Biri

Glade vinnere og prisutdelere på Biri fredag. Fra v: Atle Larsen (styreleder i DNT), Didier Budka (styreleder i ETSA), Jaana Mäntylä (direktør ved travskolen i Kaustinen) og kusk Sanni Patama. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  06.09.2011

Det ble en populær seier til finnene i fredagens ETSA-løp på Biri travbane. Sanni Patama tok sin første seier i karrieren da hun loset Super Tom inn til en noe overraskende seier. På sermoniplass vanket det et trofé som nå blir stående i Finland fram til ETSA-løpet i 2012 som vil gå av stabelen i Sverige. Det vanket gavepremie til kusken, og I tillegg fikk
eier og trener av Super Tom, Ivar Os, en gavepremie og et
seiersdekken med seg hjem til Nordfjordeid.
Under oppholdet har travstudentene besøkt Nannestad og stallen til Steinar Hammersborg. Her fikk de en omvining på anlegget av Steinar der de framtidige utvidelsesplanene også ble presentert.

Studentene fikk prøve seg på Mjøsa i vikingeskipet Balder, og med litt innføring klarte  de 12 ungdommene å få fin flyt på båten på Mjøsa.
Fredag før løpene var det fellesmøte for ledelsen av skolene i de fire landene mens studentene trente hest på Starum og Biri. Her fikk de både kjøre og ri travere av begge raser.

er.