Ridelærer-Marie til Seljord

Ridelærerstudent Marie Thorson Kolstad og hennes to fjordhester skal vise en halsbrekkende øvelse på Dyrskun i Telemark lørdag formiddag. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  08.09.2011

Hun tar landets høyeste ridelærerutdanning for øyeblikket, men til helga er det show med fjordhester som gjelder. Marie Thorson Kolstad er travelt opptatt på Ridelærer III på Starum denne høsten. På lørdag derimot tar hun turen til Seljord og Dyrskun for å hoppe ungarsk post - en ganske så halsbrekkende øvelse. Marie nøyer seg ikke bare med sprangridning- lørdag formiddag skal hun nemlig vise seg fram stående på ryggen på sine to fjordhester mens de hopper over hindre på opptil 90 cm. De to fjordhestene er helsøstre, og heter Langedrags Hera og Langedrags Hedda. Hesteoppvisningen under Dyrskun starter kl.13.30, og i år er tema de nasjonale hesterasene.
- Jeg har gjort dette før både hjemme på Langedrag i Nesbyen der jeg er oppvokst, samt på Åpen dag på Starum. Det blir spennende, men hoppene har sett fine ut i trening og har da oppført seg eksemplarisk, forteller Marie.
Å ri ungarsk post tilhører ikke hverdagen for Marie. Ved siden av lange dager på ridelærerutdanningen på NHS driver Marie med en masteroppgave ved UMB på Ås (Universitetet for Miljø og Biovitenskap). Tema for oppgaven er energiforbruk ved ulik trening av ridehest, der flere av hestene på Starum deltar. 
Men på lørdag kaster hun seg altså inn i underholdnings-bransjen på Dyrskun.


Marie Thorson Kolstad rir ungarsk post, her under en oppvisning på Langedrag.
Foto: Privat