Rigor og Kristina rir på Biri

Rigor Blixt og ridelærerstudent Kristina Johansen skal lede defileringen foran løpene på Biri lørdag 28.april. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  27.04.2012

Ex-traveren Rigor Blixt og ridelærerstudent Kristina Johansen er et uatskillelig par. Kristina reddet vallaken fra slaktehuset for 8 år siden. Under V75- løpene på Biri lørdag skal Kristina og Rigor ri master når V75-hestene defilerer før løpene. De to blir dermed et synlig bevis at hester som ikke er de største talentene i travbanen kan leve et lykkelig liv likevel.
Ligner ikke på far
Rigor Blixt har etterhvert blitt 15 år. Det er aldersgrensen for kaldblodstravere i løpsbanen. Men Rigor har vært pensjonert fra travbanen siden han var 3 år, kan man vel si. I motsetning til sin far, Bork Rigel, som er en av de beste hestene kaldblodssporten har hatt, så var ikke Rigor Blixt noen stjerne på travbanen. Fra sin base i sitt tidligere hjemland Sverige gjorde den lysluggede hesten et forsøk i et prøveløp i Rättvik da han var treåring, men det gikk ikke særlig bra. 
Senere havnet han i Trøndelag, men der fikk han fort rykte på seg for å være en tøffing å kjøre. Han var en type som fløy ut flere ganger i trening. Noen start ble det aldri, og han ble solgt som ridehest.
Kjærlighet ved første blikk
Det var på dette tidspunktet Kristina kom over hesten. Rigor var da på vei til slaktehuset. Hun leide ham en periode. Så var det konfimasjon, og det er vel ikke vanskelig å gjette hva Kristina brukte pengene derfra til. Nå, 8 år seinere, angrer hun ikke et sekund på at hun kjøpte kaldblodshesten med det spesielle utseendet. Som ridehest er det ingen problemer å holde Rigor Blixt under kontroll. Hun har trent ham opp til å ri både sprang og dressur, og i trening har han hoppet 1'20. Nå går det mest i dressur.
Blir aldri solgtRigor Blixt og Kristina Johansen
For tida står han oppstallet på Starum mens Kristina går på Ridelærer II-utdanning ved NHS. Men ex-traveren er ikke god nok til å bli brukt i undervisnigen på utdanningen- der må det mer skolerte ridehester til. Uansett blir Rigor i Kristinas eie så lenge han lever.
- Han er en fantastisk hest som har gitt meg så mye, sier Kristina. Hun gleder seg til å lede defileringen under V75-løpene på Biri. Og hun er ikke redd for at Rigor skal renne avgårde når han skjønner at han er på en travbane.
- Jeg har ridd noen galopprunder på travbanen på Starum nå i det siste. Dessuten setter jeg på ham et litt skarpere bitt enn han pleier å ha til vanlig, for å være på den sikre siden. Dette blir gøy, sier Kristina.