Åpent foredrag på Starum: Hestens lynne

Foto: Mari Krogh
Skrevet av Kari Hustad,  08.08.2012

Torsdag 16.august kl.18.30 inviterer NHS til et åpent foredrag med tema " HESTENS LYNNE". Foredragsholder er Malin Axel-Nilsson, forsker ved Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU), som arbeider med å lage en temperamentstest for hest.

- Målet mitt er at testen skal bli en god veiledning i forbindelse med kjøp av hest og innenfor hesteavlen, forteller Malin Axel-Nilsson. Like viktig som at hestens helse blir sjekket av veterinær, like viktig er det at hestens lynne passer rytterens (eller kuskens) forventninger. Testen er ment å skulle gi en objektiv beskrivelse av hestens lynne.
Testen vil trolig bli et særlig viktig verktøy for hobbyryttere og konkurranseryttere på de lavere nivåene, siden eliteryttere ofte er rutinerte nok til å kunne lese hestens lynne selv.
Malin Axel-Nilsson har selv bakgrunn som rytter og har ridd mange ulike hester, men hun har følt en spesiell dragning mot hester som er litt "sære" som typer.

- Dagens hesteavl har gitt mange hester med mer nerver og temperament enn tidligere, og de kan ikke rides av alle og enhver. Før man handler en hest er det viktig å finne ut av om hestens temperament passer ens egne ferdigheter, sier SLU-forskeren.

Foredraget den 16.august starter klokka 18.30 i kontorbygningen på NHS.
Inngang kr 50, inkl enkel servering. Studenter på NHS går gratis. Velkommen!