Øystein Bakken med dølahester på "Farmen"

I KULISSENE: Øystein Bakken fra NHS har vært hestedommer på Farmen. Her diskuterer han med hesteeier Torill Sebu som stilte med dølahesten Ruggen. Foto: Privat
Skrevet av Kari Hustad,  13.12.2012

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at stallmester og instruktør Øystein Bakken på NHS viste seg fram på TV2s "Farmen" i går kveld. Øystein var spurt om å være hestefaglig dommer for deltakerne under gårdskonkurransen der de blant annet skulle kjøre en hinderløype med to dølahester. Det begynner nå å dra seg til siden vinnerne av gårsdagens program går videre til semifinalen.
- Hestekunnskapen var nok litt ulikt fordelt blant deltakerne. Noen brukte mye tid på for eksempel å få på hodelaget på hesten. Andre var mer vant til å håndtere hest. Det var ikke om å gjøre å kjøre fortest mulig. Deltagerne skulle vise at de hadde god kontroll og godt samspill med hesten. Vinneren beholdt roen og gjorde en grei gjennomføring. For meg var det dessuten en spennende erfaring å se hvordan denne populære serien blir produsert. Det er tydeligvis mange hestefolk som ser på, for jeg har fått mange tilbakemeldinger etter at programmet gikk på lufta, forteller Øystein.

Dølahester velegnet
To dølahester var stilt til disposisjon under den tredelte gårdskonkurransen. Øystein testet dem begge før opptakene startet for å være på den sikre siden.  
- Begge to oppførte seg eksemplarisk og var gode ambassadører for dølahesten. De viste seg fram slik de skal; som stødige og trivelige hester.
De to hestene var Ruggen som tilhører Torill Sebu og Arian tilhørende Torgeir Svalesen.Dølahesten Arian opptrer to ganger på TV2 denne måneden. Foto: Privat Arian (bildet til h) er en allsidig kar som brukes både som kjørehest om vinteren og i turistridning på Beistostølen om sommeren. Nå er han i ferd med å bli skikkelig TV-stjerne, for i tillegg til Farmen så opptrer Arian på TV2s julesending om kvelden den 21. desember med Katrine Moholt som programleder.
- Programmet vises både i Norge, Sverige, Danmark, så dølahesten får bra med reklame, sier Torgeir Svalesen, som driver bedriften Fjellrittet pluss at han er styremedlem på NHS.