Kurs i løpskjøring

Kusker i ulike aldre trener på Starum denne uka. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  29.02.2012

En gruppe hesteekvipasjer kjører i felt på travbanen på Starum. Fort går det ikke, men så er det bare første dag på kurset i løpskjøring. Kurstilbudet har trukket til seg traventusiaster fra mange kanter av landet. Det er første gang det arrangeres denne typen kurs på NHS, og i alt 9 deltakere bestemte seg for å tilbringe ei uke på Starum for å lære mer om det å kunne kjøre løp. Løpskjøringskurs feb 2012Noen har ambisjoner om å ta ut kjørelisens, mens andre ønsker å bedre sine kuskekunnskaper og kanskje kunne kjøre sin egen hest i et rutineløp som alle travbaner tilbyr regelmessig utenom løpsdagene.
- Det er artig å se at kurset appellerer til ulike travfolk, sier kursleder Gunnar Gjerstad. I gruppa finner vi både travtrenersønner, voksne kvinner og ponnikusker som alle ønsker å lære mer. Kurset er lagt opp med både teori og praksis, og noen av deltakerne har med egen hest. Tema  under kurset er blant annet kjøring i felt, skifte av posisjoner, kjøring med klokke og disponering av hesten. Løpskjøringskurs- i stallenUlikt utstyr blir gjennomgått,
også den typen utstyr som er tillatt brukt i løp.
En rutinert hovedstarter underviser i startmetoder. Fredag går turen til Biri travbane, der sportssjef Romund Østbø forteller om rutiner og regler som gjelder på en løpsdag. Den profilerte proffkusken Kai Johansen skal også  bidra med sine beste kusketips. 
NHS tilbyr flere korte kurs i løpet av våren myntet på travinteresserte, blant annet et kurs for nybegynnere i travsporten. Du finner info om kursene her.