Avlsundervisning for Ås-studenter

Foreleser Susan Hellum tok med seg studentene i ridehuset for å studere dølahesten Skrims Halvdan Svarte. Hingsten mønstres av Knut Karlsen Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  20.01.2012

Hele denne uka har en gruppe studenter fra UMB (Universitetet for miljø-og Biovitenskap) vært på Starum. Gruppa er det første kullet i det nyopprettede bachelorstudiet i hestefag som UMB startet med høsten 2010. NHS er samarbeidspartner, og studentene er på Starum i korte perioder hvert semester. Denne uka har 4 av de ansatte ved avlsavdelingen hatt forelesninger over følgende tema: Norske hesteraser, eksteriørdømming, stambokføring, hesteavl i Norge, mønstring av hest og bruksprøver.Susan hellum, bachelorstudenter fra UMB, Knut Karlsen, Skrims Halvdan Svarte I tillegg har Susan Hellum, heste-Norges nestor innen avl og eksteriørdømming, delt sin lange erfaring med studentene.

Praktiske demonstrasjoner
Et poeng med at studentene er på Starum er å kunne demonstrere noe av teorien i praksis. Derfor har det vært demonstrasjoner og mønstring av en rekke ulike hester og hesteraser i ridehuset. Her har studentene selv deltatt i diskusjoner, og de har fått prøve seg på både åmøstre hest og beskrive eksteriøret.