Unghestprogrammet avsluttet i dag

Det var en spennede dag i dag både for ridelærerstudentene og eierne som ikke hadde sett unghestene sine på 6 uker. En av eierne fikk prøve seg i salen selv, og smilte bredt over det hun så. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  08.06.2012

De 6 unghestene som har stått på Starum i forbindelse med Unghestprogrammet under Ridelærer II-utdanningen, hadde avslutning i dag. Hestene har stått her i 6 uker. I denne perioden har hestene blitt sakte men sikkert innført i sin karrierer som framtidige ridehester.Tre av unghestene i aksjon. De oppførte seg meget bra. Først med longering, etterhvert med sal og til slutt med en rytter på ryggen.
Avslutning i ridehuset
I dag viste unghestene seg fram i ridehuset og viste at de har lært seg alle tre gangartene under rytter. Nytt for dem var det å forholde seg til  publikum på tribunen. For der oppe sto eierne av unghestene som var invitert til kaffe, kake og visning av hva hestene deres har lært seg i løpet av disse seks ukene.
Jobbet fram av studentene
- Det har vært en fin gjeng unghester å arbeide med, forteller Hanne Dahl som er ansvarlig for Unghestprogrammet i ridelærerutdanninga. Studentene har selv jobbet med hestene i hele perioden under veiledning av Hanne.En av 3-åringene etter framvisningen for unghesteierne
For studentene er de 6 ukene en viktig del av utdanninga. Å kunne ri inn en unghest er en kunnskap som det ikke er for mye av i Norge og som er viktig å gjøre på en seriøs og god måte. Ridelærerstudentene vil nå ha mulighet for å kunne tilby innridning av unghester når de selv skal ut i markedet.