Trent på Starum, sjokkvant på Øvrevoll

Ridelærer (II)-student Marte Svenkerud har blant annet brukt galopphesten Montgomery i dressurtimene under utdanningen. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  25.05.2012

Ikke mange spillere hadde særlig tro på Montgomery som årsdebuterte med sjokkseier på Øvrevoll i går kveld. Med det spillerne trolig ikke visste var at 7-åringen har vært trent og brukt til litt av hvert på Starum i fjor høst og i vinter sammen med rideskolestudent Marte Svenkerud. Hun er datter av amatørtrener Bjørn Svenkerud fra Nittedal. Montgomery kom til Starum da Marte startet på Ridelærer (I) i fjor høst. I hele semestret ble han brukt i dressurtimene der han fungerte godt.Marte Svenkerud under dressuttimen i dag (her på Starums Lucky May ) sammen med instruktør Trude Vaslestad Da Marte fortsatte på Ridelærer (II) etter jul, ble han trent på ettermiddagene i treningsløypene på Starum før han ble sendt tilbake til Nittedal i april for den siste finpussen før sesongdebut.
Montgomery var i sin tid en Derby-hest, men levde aldri opp til forventingene da han var i profftrening, i følge Trav og Galoppnytt.
Men et annet opplegg ser tydeligvis ut til å ha gjort susen, til glede for kretsen rundt Montgomery. Det er bare å glede seg til resten av sesongen!