Dressurtime med Kjell Myhre

Kjell Myhre har en lang og bred karriere bak seg i hestesporten, blant annet dømte han i dressurklassene under Paralympics i London i sommer.Denne uka underviste han Ridelærer II-studentene på Starum. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  24.10.2012

Kjell Myhre har mange jern i ilden. Han er Internasjonal dressurdommer, generalsekretær i Hest og helse og tidligere generalsekretær i Norges Rytterforbund. Tidligere denne uka overtok han dressurundervisningen for en dag på Ridelærer III-utdanningen. Bakgrunnen er at vi innimellom trekker inn en ekstern instruktør for å utvikle ridelærerstudentene noen hakk lengre.
Tema denne gangen var programridning der studentene red et dressurprogram med Kjell som instruktør samtidig som han ga et tilbakemelding i etterkant med utgangspunkt i sin egen erfaring som internasjonal dressurdommer. I tillegg trente studentene på grunnleggende dressurferdigheter.
- Å trene på basiskunnskapen er viktig uansett på hvilket nivå man er, og uansett hvor i karrieren hest og rytter befinner seg i, mener Kjell.
At formiddagen med Kjell slo an blant RidelærerIII-studentene var tydelig, for han fikk med en gang forespørsel om han kunne stikke oppom Starum en dag til før jul.