Stinn brakke hos idrettscoachen

mental trening var tema for ridelærer og travtrenerstudenter på Starum idag, ledet av idrettscoach Odd Rolfsen. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  29.10.2012

I hele dag har idrettscoach Odd Rolfsen snakket for en sal full av NHS-studenter og andre hesteinteresserte ungdommer.Odd Rolfsen i sving på Starum i formiddag. Rolfsen har jobbet mye med idrettspsykologi, og er en mye brukt foredragsholder i flere land. 
Tema for dagen har vært hvordan hestfolk skal lykkes- det være seg som konkurranseryttere, ridelærere eller som travtrenere. 
Tanker, holdninger, kunnskap, forventinger og følelser er med på å bestemme utfallet av f eks et stevne eller et løp.Og alle disse elementene kan utøverene selv påvirke, forteller Odd Rolfsen.
Har inspirert mange tusen
Selv er han bosatt i Australia, men han besøker stadig sitt gamle hjemland. Rolfsen er regnet som en av Skandinavias dyktigste og morsomste kursledere og foredragsholdere som skaper varige resultater på grunn av sin enkle, direkte og lett forståelige formidlingsevne.
Rolfsen har inspirert idrettsutøvere i tusentall, og innen norsk ryttersport har han blant annet samarbeidet med Ove Hansen før OL og Kjersti Vigen før hun ble Norgesmester i dressur.