Dølahestens dag på Stav i Gudbrandsdalen

03.09.2012

Ridning, kjøring, fart og spenning blir det når Landslaget for dølahest inviterer til "Dølahestens dag" på Stav i Gudbrandsdalen lørdag 22.september. Hele dagen er fylt med aktiviteter der dølahesten står i sentrum. Det blir mange muligheter for nærkontakt med hest for publikum, blant annet kan du få prøve deg på presisjonskjøring med en av de mange dølahestene som inntar Stavsplassen denne dagen.
I tillegg pågår NM for hovslagere på Stav, og på søndag er det offisiell hoppeutstilling med 70 påmeldte hopper- se liste over påmeldte hester her.

Program for dagen:

11.00- 14.00 Hestegata er åpen

  • Ridning for barn og voksne på dølahest
  • Visning og tilpasning av seletøy, kløv og sal
  • Visning av gamle hesteredskaper i bruk
  • Prøvekjør en dølahest i presisjonskjøring (”kjeglebane”, du kan også stille med egen hest!)

 11.30-13.00 Fokus Unghest modul 00 (føll)
 Arrangeres i Stallringen, eventuelt med påfølgende vaksinasjon og chipping   på veterinærsenteret for de som ønsker det.  Deltakelse på selve føllmodulen er  gratis for hester av de særnorske rasene, evt vaksinasjon og chipping koster kr 850,- (deler av dette blir også subsidiert avhengig av ant deltakere.   Påmelding til Elin Monsrud styret_glomdalen_dolehest@hotmail.com    (Obs! Time for vaksinasjon må I tillegg bestilles direkte til veterinærsenteret på tllf 61276514 mellom 8-10 på hverdager)

 12.30 Mønstringskonkurranse for barn og unge 10-16 år og 16-25 år.
 Vi stiller to snille hester til disposisjon, eller dere kan stille med egen hest. Grunnlaget for konkurransen er brosjyren om mønstring av hest, den kan du laste ned her. Gratis deltagelse, flotte premier! Påmelding i informasjonsstanden innen kl  12.00.

14.00  Offisiell åpning av ridehallen

15.00-15.45 Parade i ridehallen, og kåring av Årets Dølahest

20.00 Dølakveld i puben.Underholdning og sosialt samvær.

 

I tillegg vil det på plassen være stands og kiosk -og Havrebua er åpen hele dagen.

 Veterinærsenteret kan også tilby drektighetsundersøkelse til en godpris denne dagen, for bestilling av time ring 61276514 mellom 8-10 på hverdager!

For overnattingsmuligheter, se www.stavsplassen.no