Dyrskun 2012: Ponnishow og superhester på utstilling

En voksen mann og fire shetlandsponnier- du treffer Hans Sørum og firspannet hans under Dyrskun lørdag formiddag.Foto: Privat
Skrevet av Kari Hustad,  13.09.2012

Årets Dyrskun i Seljord i Telemark er like om hjørnet, og hestene har som vanlig en stor plass under arrangementet som trekker rundt 80 000 mennesker hvert år. Lørdag og søndag er det hoppe-og unghestutstilling i regi Telemark Travforbund, og en rekke profilerte varmblods-og kaldblodshopper har meldt sin ankomst til utstillingen. Du finner lista over påmeldte hopper og føll  her og unghester her.

I pausen under utstillinga lørdag 14 desember i Fjoset blir det gode muligheter til på bli kljent med  alle de forskjellige ponniene som finnes i Norge, hvordan de blir brukt og hvor de stammer fra. Oppvisningen starter kl.13.30.
Norsk Ponniavlsforening vil gjerne vise at voksne menn utmerket godt kan kjøre firspann med shetlandsponnier i en forrykende fart.  Du vil få se Welsh-ponnier, kjent som de vakreste ponnier i verden, og  Connemaraen - den suverene hobbyhesten for hele familien. I alt vil du få oppleve 11 ulike ponniraser.
Under showet vil noen av ponniene også vise at agilty ikke bare egner seg for hunder.