Bli kjent-dag for dølahingstene

Nordby Tromf, eid av Berit Morstad i Bærum, var ute og kikket på Mjøsutsikten under mønstringa i formiddag. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  08.01.2013

Inntaksdagen for dølahingstene er over, og de Utvida bruksprøvene blir hverdagen i seks uker framover for de 8 hingstene som nå står på Starum. Dagen i dag blir brukt til å sjekke tenner og mønstre dem i skritt og trav. Ellers får hingstene gå ute i luftegård.
Dessverre måtte en av hingstene reise hjem igjen allerede igår. Espeset Borken markerte halthet under bruk i går.
- Vi synes det er synd å måtte sende hjem hest fra utvida bruksprøver, men vi kan ikke ta i bruk en hest som markerer halthet,kommenterer spesialrådgiver Tore Kvam, som også er veterinær.
Dagens tannsjekk så langt viser at dagens hingsteeiere er flinke til å forberede hestene sine. For ikke mange år siden var det mindre vanlig at hingstene hadde vært til dyrlegesjekk for å gå over tennnene. Det er det slutt på nå, sier Kvam.
Nerleirens Ludvik, født og oppvokst i Korgen i NordlandOg i motsetning til igår viser Toten seg fra en tåkefri himmel i dag, noe som ga både hester og folk anledning til å nye sola og Mjøsutsikten. En av dem som var ute og myste på sola var Nerleirens Ludvik (t v), født og oppvokst hos Kjartan Høgås Aglen i Korgen i Nordland.