Dølahingstene på Utvida bruksprøve- etter to uker

Skrims Sverre i skogen på Starum i formiddag sammen med Gunnar Gjerstad. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  23.01.2013

Etter snart halvgodt løp med Utvida bruksprøver for 8 dølahingster er det fredelige forhold som rår. Årets gruppe med hingster ser ut til å være jevne, og programmet har gått etter planen så langt. 5 dager i uka blir hestene trent på ulike vis. De blir kjørt i skogen, noen ganger med tømmerlass slik som i dag. Da er det Gunnar Gjerstad og Knut Karlsen som skjøtter tømmene. I morgen er det rideøkter for samtlige hingster, og da overtar Mari Krogh og Hanne Dahl Lien som testryttere. I stallen er det hestefaglærling Liv Charlotte Bekkø Langaard som jobber med å gjøre klar hingstene, og ellers sørge for at de har det bra sammen med Janne Dalby som er fungernde stallmester.
- Jeg har drømmejobben som får holde på med så fine eksemplarer, sier Liv Charlotte. På tross at det står 8 hingster på rekke og rad er det stille og fredelig i stallen, mens mange av dem liker å ta noen spurter opp og ned i luftegården når det dukker opp noe spennende.

For tida er det kaldt på Starum med rundt 20 minusgrader. Men det ser ikke ut til å plage noen av de firbeinte. Da er det verre for kuskene Gunnar og Knut som i formiddag har vært ute med samtlige hingster. Her er noen bilder fra hverdagen under Utvida Bruksprøver:
Tangen Stjernen og Skrims Sverre
Tangen Stjernen foran og Skrims Sverre

Tangen Stjernen
Tangen Stjernen med tømmerlass
Gunnar Gjerstad
Gunnar Gjerstad har kledd seg for å kjøre 4 hingster i 20 minus

Tangen Stjernen etter kjøring
Tangen Stjernen og Knut Karlsen etter dagens økt.

Skjåk Balder
Skjåk Balder i stallen sammen med Liv Charlotte Bekkø Langaard

Smedsmo Mynt settes for
Smedsmo Mynt settes for

Janne Dalby veier Skjåk Balder
Janne Dalby veier Skåk Balder. Her veies både høy og hest!

Skrims Sverre etter dagens kjøring
Skrims Sverre etter dagens kjøring