Hestesportens Hederspris til Arnfinn Lund

Arnfinn Lund ble tildelt Hestesportens Hederspris under Hestagallaen i Oslo. Foto: Erik Stenhaug
Skrevet av Kari Hustad,  19.01.2013

Under den store Hestagallen i Oslo i kveld ble Hestesportens Hederspris utdelt til en av Norges største galopptrenere til alle tider; Arnfinn Lund. Det er styret i NHS som bestemmer hvem som skal tildeles Hestesportens Hederspris. I begrunnelsen for tildelingen heter det:

Vinneren av Hestesportens hederspris var bare 13 år gammel da han opplevde sin første seier med hest.  Vinneren er oppvokst kun et steinkast fra en travbane. Men vinneren fant raskt veien til en annen gren av hestesporten.  Hans første trenerseier kom da han selv var 22 år, jockeyen var bare 14 år og hestens eier var 15. Hester i hans trening har innkassert tilsammen 10 derbyseire.  Nærmere 1700 seire har han tatt på sin hjemmebane – en prestasjon det vil bli svært vanskelig å overgå. Vinneren er en vennlig, men bestemt hestekar. En dyreelsker med faste rutiner - og et eget blikk for å plukke ut de beste unghestene. Mange av dem ble til funklende stjerner i hans varetekt.
Vi snakker om Norges mestvinnende galopptrener – Hestesportens Hederspris 2012 går til ARNFINN LUND.

I alt ble det delt ut 18 priser innen trav, galopp og ryttersport for de beste sportsprestasjonene i 2012. Les mer om dem på www.hestegalla.no