Terminliste utstillinger for hopper og unghest

FORNØYD PÅ DYRSKUN: Walker's Queen, en amerikansk curly-hoppe, fikk 1.premie på Dyrksun i Seljord i fjor. Nå er terminlista for årets hoppe-og unghestutstillinger klar. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  18.01.2013

Mange har ventet på denne, og nå er den klar. Terminlista for utstillinger for hopper, unghest og vallaker er gjennomgått av alle impliserte. Merk at du kan stille med hesten din uansett rase på samtlige utstillinger, bortsett fra sentralutstillingen for ponnier på Stav i juli.
Unghestutstillinger er for alle raser, begge kjønn i alderen 1 og 2 år pluss hopper som er 3 år (unghestutstillinger før 1.august-etter denne dato kan 3års hopper meldes på hoppeutstillinger).

Ifjor ble det totalt meldt 1354 hester på utstillinger rundt om i Norge. De blr fordelt på 180 hingster, 477 hopper/vallaker og 697 unghester.
Ny forskning antar at det finnes 125 000 hester her i landet- og kun 1354 av dem melder på utstilling. Det er mange årsaker til det. Skal vi prøve å slå fjorårets utstillingstall? Da kan du  begynne med å lese terminlista for hopper/unghest/vallaker her.

Terminlista for hingsteutstillingene i år har vært klar en god stund. Du finner den her.

Ønsker du å se flere faktatall fra fjorårets utstillingssesong? De finner du her