Hilsen fra fjellet

Fred og fordragelighet i flokken i Bristol innerst ved Sikkilsdalsvatnet denne uka. Foto: Tore Kvam
Skrevet av Kari Hustad,  05.07.2013

Spjotums Rusen og Herman LindbergDe tre hesteflokkene som går på 30 000 mål i Sikkilsdalen i sommer har falt til ro og har det bra. Hingstene tar oppgaven sin alvorlig, og passer på hoppene sine. Alle tre er debutanter som fjellhingster, men har skjønt hva jobben går ut på.

Daglige besøk
Gjeterne Jens Tangen og Herman Lindberg har daglige turer inn til flokkene for å se til at alla har det bra, og for å gi kraftfôr til hingstene.  Bildene er tatt at Tore Kvam fra NHS tidligere denne uka. Som dyrlege hjalp han også et par hopper med noen småplager som som var raskt å reparere.Rusken og hans harem

Disse bildene er tatt i Bristol, den innerste og eventyrlig vakre hamna som ligger i enden av Sikkilsdalsvatnet. Her regjerer Spjotums Rusken (bildet over) med sitt harem. Hestegjeter Jens TangenDe 7 føllene som går i Bristol med mødrene sine har det stortartet sammen og er med på å skape en egen ro og harmoni blant hoppene.

3 år gamle Spjotums Rusken  er også en trivelig hingst som setter pris på det daglige besøket av gjeterne. Bildene er tatt at Tore Kvam fra NHS tidligere denne uka. Som dyrlege hjalp han også et par hopper med noen småplager som det gikk raskt å fikse.
.

 

 

Hestegjeter Jens Tangen