Lyngshestdagan på NNHS

Fart og spenning fra fjorårets Lynshestdagan. Foto: Maria Ellingsen
Skrevet av Kari Hustad,  05.07.2013

I ettermiddag går startskuddet for årets utgave av Lyngshestdagan på Nord-Norsk Hestesenter. For tiende år på rad inviteres både publikum og hesteeiere til ei helg der det blant annet skal kåres lyngshestmestre i flere klasser, og der rasen blir å se i hele sitt mangfold.
Allerede kl.17 i ettermiddag blir det brukshestløp både i trav og monté, så fortsetter det videre med dressurkjøring, føllmønstring og signaturkonkurranser. Det er første gang det arrangeres egne signaturkonkurranser, dvs spesielle aktiviteter som lyngshesten er særlig godt egnet til. Her blir det blant terrengløyper som bådes ris og kjøres.

Lørdag er det også kombinertutstilling fra kl.10 og utover der nordlandshest/lyngshest dominerer, men også flere andre raser er meldt.
Denne dagen blir det også lynnetest som kan være spennende å se på, og videre utover dagen fortsetter signaturkonkurransene før kvelden avrundes med et fartsfylt  galoppløp - en supersprint på 600 meter.Lyngshestdagan2012


Søndag er det fullt av aktiviteter fra kl 10 og utover før avlsutningsseremonien kl.16 med premieutdeling i grenmesterskapene kjøring, løpsøvelser, signaturaktiviteter og Beste brukshest.

Dette er med andre ord en ypperlig anledning til å oppleve hva nordlandshest/lyngshest er god for. 

PS: Visste du forresten at nordlandshesten/lyngshesten kan forekomme i hele 16 ulike farger? Les mer om rasen på hjemmesiden til Landslaget for nordlandshest/lyngshest..