Meldte på utstilling - fikk elitepremiering

Haugestad Gulla med sin stolte eier Thore Johan Bakke på Jarlsberg etter at hoppa hadde fått tildelt sin elitehoppe-rosett for sine framifrå resultater i avlsboksen. Foto: Utstillingskomiteen for hest i Vestfold
Skrevet av Kari Hustad,  03.07.2013

Han meldte hoppa si på utstilling, og fikk en "en gang i livet"-opplevelse. Thore Johan Bakke kunne dra hjem fra utstillingen på Jarlsberg tidligere i sommer og vite at kaldblodshoppa hans, Haugestad Gulla, hadde fått elitehoppe-status. Utnevnelsen henger høyt, og tildeles kun dem som har vist seg som særlig gode avlshopper.

Ekstra morsomt var det at Thore Johan ikke hadde krysset Eliterosett 
av for avkomsvurdering da han meldte Haugestad Gulla, noe man må gjøre for at dommerne skal vurdere hoppas kvaliteter som avlshoppe. Det stusset Turid Helfjord, fagkonsulent på avl ved NHS, over da hun gikk gjennom lista over meldte hester til Jarlsberg 1.juni. Hun tok derfor kontakt med Thore Johan for å sjekke om det var en forglemmelse eller om han rett og slett ikke kjente til systemet. Det siste viste seg å være tilfelle, så da ble hoppa til slutt meldt for å bli avkomsvurdert.

Haugestad Gulla totalDet ekstra krysset i påmeldinga var et riktig trekk. Riktignok kostet det noen hundrelapper for å være med på utstilling, og alt i alt tok utstillingen hele dagen, transport medberegnet. Men hva gjør vel det når det går så bra som denne gangen?
Haugestad  Gulla er en tilårskommen dame, født i 1991, og er etter Finstad Lars og Gulla. Som løpshest laget hun ingen store overskrifter, men i avlsboksen har hun slått til. 11 avkom har det blitt, og 6 av dem har både kjørt inn over 100 000 kr og travet under 1'30. Best av dem er Ramsligutten, 725 691/24,3a. Dommerne var derfor ikke i tvil: Elitesløyfa i rødt, hvitt og blått måtte tas fram.

Vil du melde din hest på utstilling? Da  kan du lese mer om det her
Har du spørsmål om utstillingsreglement eller annet, send gjerne en epost til
Norsk Hestesenter:  utstilling@nhest.no eller ring oss på 61 16 55 00.

Resultatene for utstillingen på Jarlsberg og andre utstillinger så langt i år finner du her