Opplading til Sikkilsdalen -oppdaterte hoppetall

Nordby Tromf - en av de tre hingstene som skal gjøre hoppene drektig til fjells fra helga. Her finsliper han formen på Ekebergsletta i Oslo. Foto: Privat
Skrevet av Kari Hustad,  18.06.2013

Om få dager venter hopper og fjellgras i 1000 meters høyde når de tre hingstene Nordby Tromf, Voje Spik og Spjotums Rusken sendes til Sikkilsdalen der de skal tilbringe sommeren.
Oppladingen for Nordby Tromf sin del består i Nordby Tromfå påta seg kjøreoppdrag i Bærum og Oslo, i tillegg til at han bedekker ei og annen hoppe. Og som om ikke det var nok, tar han innimellom turen til Ekebergsletta for å drive med kretstrening i kjøring, kan 4-åringens eier Berit Morstad berette. Nordby Tromf slippes i Åkrehamna kl.13.

Voje Spik står på Starum, og han har vist fram hvordan han gjør det når han hopper på bukken for å avlevere sine edle dråper for kunstig inseminering. Tilskuerer har vært bachelor i hest-studenter fra UMB på Ås som har studert hesteavl i praksis.
Voje SpikNå venter han på et liv i full frihet som en avveksling fra livet som avlshingst på en avlsstasjon. Voje Spik skal gå i Prinsehamna og slippes kl.12.

Spjotums Rusken er den minst erfarne av de tre i og med at han først fikk kåringsbrevet sitt i vår. Men fra Kinsarvik der han står oppstallet rapporteres det han har hatt et par hopper på besøk, så helt grønn som avlshingst vil han ikke være når han slippes sammen med hoppene i Sikkilsdalen.Han skal forøvrig gå i Bristol og slippes kl.11.

Oppdaterte tall viser forøvrig at Voje Spik har fått 14 hopper, Nordby Tromf 11 hopper og Spjotums Rusken har fått 8 hopper.