Velkommen Idar og Sondre!

To nye unge fjordhester kom i Starums eie denne uka.

Lunner Sondre og Lunner Idar er kjøpt inn av NHS. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  15.11.2013

Bø Jo, vår trofaste fjordhest gjennom mange år, måtte avlives på grunn av sykdom tidligere i høst. Nå har Bø Jo fått hele to nye erstattere i stallen på Starum. 2 år gamle Lunner Idar (e.Lyngheims Grane u.Lunner Ida) og 3 år Lunner Sondre (e.Lunner Per u.Lunner Mona) ble kjøpt inn av NHS denne uka, og de to kommer nok til å henge sammen i åra framover.  
- Hestene som vi kjøper inn til NHS må være sunne og friske, og de må tåle å bli håndterte av ulike personer. De to fjordhestene vi har kjøpt inn nå ser ut til å være av denne typen. Planen er å jobbe videre med dem for å kunne bruke dem i ridning og kjøring i våre kurs og utdanninger. Vi kommer også til å trene dem i parkjøring når de vokser til, sier stallmester Øystein Bakken.

Både Lunner Idar og Lunner Sondre er grå, noe som er varmerket for Kristian Bakkens hester. Den tidligere lederen av Norges Fjordhestlag holder til på Lunner på Hadeland, derav oppdretternavnet.

Dølahester finnes det flere av her på Starum, så nå mangler bare den tredje rasen på Starum av de nasjonale hesterasene, nemlig nordlandshest/lyngshest. 
- Vi er fullt klar over det, og vi har i lengre tid vært på jakt etter en nordlandshest/lyngshest uten å få full klaff. Men vi har et par hester i kikkerten akkurat nå, så dersom det går i orden med salget så har vi en nordlandshest/lyngshest i vår eie om ikke lenge også, sier Øystein Bakken.