Fin tredjeplass til Starumsstudent

Malin B.Sletten ble beste norske kusk i Kaustinen i Finland i kveld. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  27.09.2013

Det ble svensk seier i årets ETSA-løp som arrangeres blant travskoler i Finland, Sverige, Frankrike og Norge.De norske jentene studerer løpsbanen sammen de franske kuskene Årets løp gikk av stabelen i Kaustinen i Nordvest-Finland nå i kveld, og løpet var skrevet ut for varmblodshester over 2100 meter. På forhånd var det antatt at Malin B.Sletten hadde trukket den beste hesten av de tre norske kuskene, og det viste seg å stemme. Det ble svensk seier til Patricia Rosen fra Wången som kjørte et pent løp med Van Hooligan. Malin og Park's Bandit fikk en fin tredjeplass etter at de fikk sen åpning. De to andre Starumskuskene, Anette Skårnes og Martine O.Sørvik, havnet lenger bak i køen og fikk lite med utfallet å gjøre. 

Martine O.Sørvik i gocartDerimot gjorde de norske jentene rent bord da de knuste Frankrike, Finland og Sverige i gocart i går ettermiddag. Samtlige tre var først i mål i sine heat. Opplegget på cocartbanen var en fin oppladning, og viste at konkurranseinstinktet er på plass hos de norske travtrenerstudentene.
Ellers har studentene trent hester og vært på studietur til staller i området, og de har blitt kjent med ETSA-kuskene fra de andre landene.

Etter løpet var det en egen seremoni for ETSA-kuskene på banen der samtlige fikk minnepremier med seg hjem.Like før start i ETSA-løpet
Her er det like før bilen slipper feltet. Heldigvis var det ingen som galopperte fra start, og feltet holdt seg samlet helt fram til det gjensto ca 500 meter. Vinnertida ble 1.18.4.

Anette med Dancing Heel
Anette i varmingen med Dancing Heel

Anette Skårnes, Malin B.Sletten og Martine O.Sørvik etter løpet
Morsomt og lærerikt å kjøre hest utaskjærs synes Anette, Malin og Martine.
Neste år er det Frankrike som er vertskap for ETSA-løpet, og da bli løpet trolig kjørt på Vincennes i Paris.