Til Finland for å kjøre løp

Årets norske deltakere i ETSA-løpet som kjøres i Finland på fredag er fra v: Malin B.Sletten, Martine O.Sørvik og Anette Skårnes. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  25.09.2013

Fredag denne uka er tre av våre travtrenerstudenter på plass i Finland for å delta i årets ETSA-løp. ETSA er en organisasjon for travskoler i Finland, Sverige, Frankrike og Norge der NHS er norsk representant. Hvert år arrangeres et eget løp i et av medlemslandene, og i år er det Travskolen i Kaustinen nord for Vasa som står som vertskap.

De tre studentene fra Starum er Anette Skårnes, Martine O.Sørvik og Malin B.Sletten. De har for lengst sjekket ut hvilke hester de har fått utdelt, og på papiret kan det se ut som om det er Malin som har best vinnersjanse. Når dette skrives er damene på plass i Kaustinen, og de gjør seg nå kjente med lokale forhold. Med seg har de hovedinstruktør Gunnar Gjerstad som vil hjelpe til med gode råd under forberedelsene. På forhånd skal de kjøre noen av hestene som står oppstallet på travbanen. Travskolen og banens trenere har tilsammen 100 hester oppstallet, og treningsforholdene er supre med sandbunn i løypene som er perfekt for hestebeina.

Denne gangen er det 10 unge damer og to unge menn som kjører ETSA-løpet. For første gang stiller til og med franskmennene med et kvinnedominert lag.
Den som vinner ETSA-løpet får med seg et flott trofé hjem. Sist det ble norsk seier var på Vincennes i Paris i 2010 der Preben Søvik var først i mål. Vi krysser fingrene for de norske kuskene!