Med fjordhest til Normandie

Marie Thorson Kolstad, RidelærerIII-utdannet fra Starum, er sterkt delaktig i at fjordhesten er representert under VM i hestesport i Normandie. 

Vi krysser fingrene for denne trioen under VM i Normandie! Foto: Siri Walen Simensen
Skrevet av Kari Hustad,  26.08.2014

Marie Thorson Kolstad brukte selv fjordhest under deler av sin ridelærerutdanning på NHS. Nå har hun sørget for å trene fram Birgitte Reitan som representerer Norge i paradressur under VM i hestesport som pågår i Normandie i Frankrike. Birgitte har med et unikt samarbeid med Maries fjordhest Sno tidligere i år sikret  seg gull i nåde NM og Nordisk mesterskap.  

Birgitte Reitan er født med muskelsykdommen AMC som gjør at hun har flere bøyde ledd som ligger i feilstilling. Med sine 25 kilo er hun utvilsomt VMs letteste deltaker. Allerede som toåring startet hun med terapiridning. Da ridelærer Marie Thorson Kostad kom inn i bildet seinere, la hun merke til at Birgitte hadde evner utenom det vanlige på hesteryggen. Marie mente at Sno,en av hennes egne fjordhester, kunne være egnet for å løfte Birgitte ytterligere fram som rytter.
Og Marie fikk rett. Nå representere ekvipasjen Norge under VM i hestesport, der målet er å komme til finalen. At Birgitte rir på en fjordhest er også med på å skape blest om en av våre nasjonale hesteraser. De er allerede presentert i et eget innslag i NRK/Sportsrevyen, i dagens utgave av Aftenposten, og over tre sider i bladet Hestesport.
Du kan følge med på VM i hestesport på NRK, som  sender over 90 timer fra mesterskapet.