Kurs i mars: Grunnleggende hestehold

Vi har ledige plasser på kurset om grunnleggende hestehold som foregår på Starum 3.-7.mars.

 

 

 

18.02.2014

Dette er et grunnleggende kurs i hestehold som avsluttes med hestekunnskapseksamen.
Her går vi gjennom basiskunnskap for alle som skal arbeide med hest. Stikkord er sikkerhet i stallen, daglig stell av hest, inkl. bandasjering, eksteriør/signalement, bevegelser og eksteriør i forhold til bruksområde, visitering, mønstring, hovpleie, fôringslære, dyrevelferd, sykdomslære, transport av hest og vedlikehold og tilpasning av utstyr for kjøring og ridning.

Tidligere kunne de som besto eksamen på dette kurset bruke det som et kompetansebevis i henhold til Mattilsynets ”Forskrift om velferd for hest”. I denne forskriften stilles det spesielle krav til den som har ansvar for 11 hester eller mer. Andre typer kurs og utdanning var også godkjente her. I ettertid har imidlertid Mattilsynet trukket tilbake de spesifikke kravene. For øyeblikket er det ikke avklart hvilke krav Mattilsynet har. Utfra den tidligere historikken anbefaler vi kursdeltakerne om å ta vare på kursbeviset fra dette kurset inntil Mattilsynet bestemmer seg for hvilke krav som skal gjelde.

Forelesere på kurset er NHS' egne fagansvarlige, bl.a. veterinær Tore Kvam, hovslager Trond Ryan, stallmester/kjøreinstruktør Øystein Bakken, salmaker Janne Dalby og noen av våre rideinstruktører.
Kurset avsluttes med en praktisk eksamen fredag.


Kurspris: kr 6.200,- inkluderer undervisning, kost og losji på vårt internat
Dato: 3.-7. mars (tilsvarende kurs arrangeres også 3.-7.november)
Nærmere info får du på tlf 61 16 55 00.

PÅMELDING