Liv i smia

Over hele landet er det behov for flere hovslagere. I smia på Starum er det  nå to lærlinger, og  denne uka er to jenter fra hestelinja på Senja viderergående utplassert her.

Hovslagerlærling Kjetil Kviteberg viser elevene fra Senja de første skrittene for å lære seg å smi. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  24.02.2014

Både Miriam Johannessen og Ramona Stranden har lyst til å satse på hovslageryrket. De går andre året på hestefaglinja ved Senja videregående skole i Troms. Begge ønsker å komme inn i et hovslagermiljø, og spurte om å få være i smia på NHS. Den første dagen fikk de prøve å smi sammen med lærlingene.
- Det er vanskelig å få lærlingeplass hos en hovslager, så vi hadde lyst til å prøve oss på Norsk Hestesenter slik at vi får et innblikk i hovslagerens hverdag, fortellert Miriam Johannessen og Ramona Stranden, som tilbringer denne uka sørpå.
Audhild GrovAudhild Grov (t.v) begynte som lærling på NHS for noen uker siden. Hun kommer fra Sogn og Fjordane, og i tillegg til to år på videregående har hun tidligere arbeidet på et stutteri i Sverige. Nå skal hun være på Starum i 2 år før hun er klar for å ta fagprøven som hovslager.