Løpskjøringskurs i mars- noen ledige plasser

Vil du bli en bedre kusk på i rutineløp, lokalkjøringer eller i ordinære spilleløp? I mars kan du lære deg sulkykunsten på Starum. Har du  planer om å ta kuskelisens, har du en mulighet her til å møte godt forberedt på lisenskurset.

Fra løpskjøringskurset på Starum i 2013. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  11.02.2014

Løpskjøringskurset  foregår fra 10 .-14 mars, og ledes av Gunnar Gjerstad. Han underviser i kjøring av hest i et felt, skifte av posisjoner, kjøring med klokke, disponering av hesten etc.
I teoridelen vil dere få en innføring i ulikt utstyr som finnes, og hva som er tillatt brukt i travløp. På kurset blir det også vist hvordan utstyret fungerer.

Kursdeltakerne kjører hester fra NHS' travstall.På NHS' område er det både rettstrekke og travbane, så det blir god anledning for øvelse i praksis.
En rutinert hovedstarter vil undervise i startmetoder, både i teori og praksis.

I løpet av oppholdet vil vi også få besøk av en proff travkusk som deler sine erfaringer om hva som er viktig å tenke på i løpssituasjonen.

Kurset avsluttes med en dag på Biri travbane, der det vil bli anledning til å være med hovedstarter, og å besøke dommertårn, samt at Biris sportssjef Romund Østbø gir en innføring i regelverk og avviklingsrutiner for en løpsdag.

Det er anledning til, og fint om noen har med egne hester. Meld i såfall fra om dette ved påmelding.

Varighet: tirsdag (fra lunsj) - fredag
Kursavgift: 3000,- og inkluderer kost og losji.
Har du spørsmål om kurset er du velkommen til å ringe oss på 61 16 55 00 eller sende oss en epost på kurs@nhest.no

Påmelding løpskjøringskurs