NY DATO! Unghestskolen- skolering av den unge ridehesten

Tungt å komme i gang? NHS hjelper deg som har unghest. Kun helger- passer for alle raser. Obs- merk at første samling er skjøvet fram i tid,  og blir helga 1.-2.mars.  Meld deg på  nå!

Skrevet av Kari Hustad,  03.02.2014

Kurset passer for alle som har kjøpt eller skaffet seg unghest, og som vil utdanne hesten i et sikkert og godt system. NHS inviterer til 4 helgesamlinger der du og hesten din er på Starum. Det er en fordel å delta på alle samlingene, men ikke et krav. Samlingene skal hjelpe deg å gjøre jobben hjemme enklere, sikrere og på en mer målrettet måte. Eksteriør og forberedelse til utstilling er også tema som vil bli gjennomgått.
Alle hesteraser er velkommen!
Kurset passer for de fleste, enten du er erfaren rytter,oppdretter, førstegangs hesteeier eller du er litt usikker på hvordan du skal gå fram. Deltakerne får et opplegg tilpasset sin hest og sitt mål. Her er muligheten for å få profesjonell hjelp både i praksis og teori. Og Ikke minst er det hyggelig å møte mange hestemennesker - her er det mye erfaring å utveksle.

Kursleder er Hanne Dahl Lien som selv er utdannet fra Flyinge og Strömsholm. Hun har jobbet i flere år hos Sven Ingvarsson som regnes som en av Sveriges beste unghesttrenere. Hanne er i dag spranginstruktør og unghestansvarlig på ridelærerutdanningen ved NHS. Hennes filosofi er at arbeidet med unghestene skal preges av trivsel, sikkerhet og tilpasset progresjon. Målet er å skape veltilpassede ridehester.

I ridelærerutdanningen inngår også et unghestprogram som bygger på de samme
prinspippene som Unghestskolen, og herfra er det laget en
film som viser noe av hvordan hestene blir jobbet med.

Programmet ser slik ut:

1.samling 1.-2.mars
: Grunnleggende håndtering, teori rundt vekst, fôr, tilvenning av utstyr og lastetrening. Demonstrasjoner og oppsett av mål/delmål.

2.samling 5. -6.april: Innridning og løshopping

3.samling 9. – 11.mai: Trening av 3- åring, ridning i skritt, trav og galopp, uteridning, løshopping

4.samling 15.-17.august: Igangsetting etter beite, er de klare til kvalitetsbedømmelser/stevner

Pris pr. samling: kr 2500 inkl mat, overnatting og oppstalling for en hest
Begrenset antall deltakere.

Ønsker du mer info? Ring oss på 61 16 55 00. Epost: nhest@nhest.no

ELEKTRONISK PÅMELDING