Spørreundersøkelse: Utegang, oppstalling, dekkenbruk og klipping

Et stort forskningsprosjekt om  hesten i det skandinaviske klimaet trenger nå din hjelp.Forskerne vil vite mer om deg og hesten din i en anonym spørreundersøkelse.

Skrevet av Kari Hustad,  27.01.2014

På norsk side deltar det forskere fra en flere institusjoner. De vil blant annet finne ut hvordan hesten reagerer på kulde, varme og nedbør. De vil også finne ut om hesten selv ønsker dekken og i hvilken grad hesten ønsker ly når den er ute.
Nå søker de din hjelp. Formålet med spørreundersøkelsen er å få mer kunnskap om hvordan hester faktisk holdes i Norge, sommer som vinter, og til det trenger de informasjon om dine rutiner og dine synspunkter.

Spørsmålene omhandler oppstalling, bruk av luftegård og beite, og det spørres om rutiner for bruk av dekken og klipping. I starten ber forskerne om noen opplysninger om deg og hva slags hester og hestesport du har erfaring fra. Vi håper du tar deg tid til å svare på alle spørsmålene, noe som vil ta deg ca. 15 minutter. Besvarelsen er anonym, og det spørres ikke etter personlige opplysninger om hesteeiere eller staller.  En identisk undersøkelse gjennomføres i Sverige.

Her er linken du skal bruke:

https://response.questback.com/norgesmiljoogbiovitenskapligeu/hestehold/

Forskerne som jobber i prosjektet arbeider ved Veterinærinstituttet, Bioforsk og NMBU. Prosjektet er finansiert gjennom den norsk-svenske forskningsavtalen.
dølahester