Årets utstilling i Førde: Staselige hester og mye folk

Utstillingskulturen lever i beste velgående i Førde - 150 år etter at den første utstillingen ble arrangert her. Glitrende hester og mye folk gjorde årets kombinertutstilling til en stor fest.

UTSTILLINGSLYKKE:Vidar og Jorunn Heggheim med mor og datter som de selv har oppdrettet og eier: Elitepremierte Birkely Monja (t h) og datteren Birkelid Tulla som fikk 1. premie. Foto: Inger Grønntun
Skrevet av Kari Hustad,  30.06.2014

Arrangøren Sogn og Fjordane Hest hadde virkelig lagt seg i selen foran årets jubileumsutstilling. 65 hester var meldt til hoppe/vallak-utstillingen, mens 41 hester var meldt til unghestutstillingen. I tillegg var det bruksutstilling for alle hester på torsdag der ryttere og kusker på fjordhester, islandshester og shagyaraber og kaldblodstravere konkurrerte på lik linje.
Samtidig med hesteutstillingen var det Bondens marked, maskinutstilling samt ku/kalveutstilling noe som førte til et yrende liv.Førde kommune hadde sponset tauverk og utstyr for 60 000 kr i anledning jubileumsutstillingen på Moe og Jølster vidaregåande skule. 

Når kvaliteten på hestene også var imponerende er det ikke stort mer man kan ønske seg.
- Det var tydelig at utstillerne hadde jobbet godt med hestene sine foran utstillingen, kommenterer Turid Helfjord fra NHS som var utstillingbestyrer i Førde. Resultatene forteller sitt - hele 8 hopper fikk 1.premie, og Birkely Monja fikk utmerkelsen Elite for sine meritter som avlshoppe. Et av hennes avkom, Birkely Tulla, fikk 1.premie, til stor glede for eier og oppdrettere Vidar og Jorunn Heggheim.

RESULTATER HOPPER/VALLAKER

RESULTATER UNGHEST

Bronsi og Kjell ElvagjengPremiebordet var stort og bugnende, og blant dem som  fikk ekstrapremie var Kjell Elvagjeng   (t v) som stilte hest under jubileumsutstillingen i Førde i 1964, og som hadde hest i utstillingsringen også denne helga - under 150-årsjubileet. Dølahoppa hans Bronsi fikk 1.premie.  

Her finner du mange bilder fra utstillingen.