Ride and dine - en suksess på Starum

Sommerens Ride and dine-helg på Starum er over, en helg som fikk strålende mottagelse blant deltakerne. Hestene- stedet-maten og ikke minst rideinstruktør Hanne Dahl Lien vakte stor begeistring blant rytterne.

Rideøktene foregikk flere ganger pr dag, både på utebane og i ridehus. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  06.06.2014

Denne gangen møtte til og med tre mannlige ryttere opp, noe vi ikke er bortskjemte med. Derfor er det hyggelig at også de mannlige rytterne melder tilbake at de ønsker flere Ride and dine-opplevelser på Starum. Ride and dine-deltakerene mai 2014
I løpet av helgen fikk deltakerne ri flere økter om dagen, og treningene foregikk både i ridehuset og utendørs under Hanne Dahl Liens kyndige veiledning. Hestene som ble brukt er de samme som Ridelærer II-studentene har benyttet i vårsemestret. Under rideøketene var det mye trening på sits, balanse og hjelpere som hestene responderte på tvert rytterne ga de riktige signalene. Med Hannes innspill ble det en utrolig inspirerende opplevelse for rytterne som opplevde en bratt læringskurve på noen få dager.

Rideinstruktør på NHS Hanne Dahl LienNå har vi nettopp mottatt en hyggelig tilbakemelding fra en av kursdeltakerne som  skriver følgende:

Jeg vil bare få takke for sist, og for et veldig bra «Ride and Dine»-kurs i slutten av mai! Vi var jo så heldig å få Hanne som instruktør, - og i tillegg veldig fine hester å ri på – så selv jeg fikk etter hvert enkelte ting til å fungere i kortere perioder.
Ellers så var jo innkvartering, mat og omgivelsene for øvrig helt topp! Jeg benyttet besøket hos dere til å se meg omkring, og hadde gleden av å snakke med vaktmester’n, stall-ansatte, ansatte i administrasjonen, rengjøringshjelp, kjøkkenpersonale, elver og rektor. Alle var blide, hyggelig og imøtekommende, - og det tyder jo på en arbeidsplass med høy trivselsfaktor!

Flere etterspør nå et nytt Ride and dine- kurs. Ifølge kursansvarlig Bente Kurås Lilleengen vil det trolig blir satt opp et ekstra kurs før jul en gang, men datoen er ikke helt bestemt ennå. Så snart datoen er klar, vil vi legge ut informasjon her på nhest.no