Slipp i Sikkilsdalen

Tre stashingster ble sluppet med  hver sine hoppefølger i Sikkilsdalen på lørdag.

To av hoppene i følget til Moprins som ble sluppet i Åkrehamna. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  23.06.2014

Selv om  hoppene ikke akkurat har stått i kø for å komme til Sikkilsdalen i år, ble det til slutt 34 hopper fordelt på Moprins, Kristian Svart og Prins Juventus. Det er ei hoppe mer enn i fjor.Men ikke desto mindre- å komme til Sikkilsdalen, 1000 meter over havet, gjør noe med både folk og hester. Her har det gått hingst med hoppefølge hver sommer siden 1868, og de tre følgene har 30 000 mål fjellbeite å forsyne seg av.  
På slippdagen var det som  vanlig bra med folk, og stiene var tørre og fine. Moprins viste at han hadde vært på tur med damene før, og var god til å gjete fra første stund. Kristian Svart med følge fikk en lang tur fra slippstedet og inn til Bristol der de skal gå i sommer, men kom vel fram på lørdag kveld, godt assistert av hjelpere på to bein. Prins Juventus som  nå er 17 år gammel, var den sprekeste da han ble sluppet og hoppet og spratt på lette bein i sin debut som fjellhingst.

Se bilder fra slippdagen her- du finner flere bilder på vår Facebook side: https://www.facebook.com/norskhestesenter.starum?focus_composer=true&ref_type=bookmark
Kristian Svart

Prins Juventus foran Sikkilsdalshorn

Moprins og eier Linda Melkild på vei til Åkrehamna

Prins Juventus og eier Øystein Mælenpå vei til Prinsehamna

Kristian Svart og eier Jan-Tage Rustad Eng passerer Prinsehytta

Like før slippet i Prinsehamna