B-trenerkurs på Starum

14 deltakere er på B-trenerkurs  denne uka. Klarer de eksamen på fredag, kan de søke Det Norske Travselskap (DNT) om lisensfor å trene inntil 2 travhester som er eid av andre. Her kan du se en videosnutt om alternativ unghesttrening som var ett av temaene som ble presentert på kurset.

Deltakerne på B-trenerkurset samlet i travstallen på Starum. Foto: Kari Hustad
Skrevet av Kari Hustad,  27.03.2014

I vinter åpnet DNT for en ny type profflisens, der innehaveren kan trene max to hester for andre. lisensen kalles profesjonell trenerlisens B. Hensikten er å gi muligheten for at folk med lang erfaring i travsporten kan bistå eiere som trenger hjelp til å trene hesten sin. Begrensningen på to hester er til for å skape et tydelig skille til travtrenere med den "vanlige" profftrenerlisensen.
For å kunne søke B-trenerlisens kreves det et ukeskurs på Starum. Derfor er 14 deltakere på plass denne uka når det første B-trenerkurset arrangeres. En rekke ulike tema blir tatt opp både teoretisk og praktisk. I dag er Hanne Sæbø og Richard Ekhaugen fra DNT på plass for å gjennomgå organisasjon og regelverk. I går viste Hans Gudbrand Skiaker en alternativ måte å kjøre inn unghest, inspirert av amerikaneren Pat Parelli:

 
De 14 deltakerne kommer fra ulike deler av landet, og avslutter uka med en eksamen på fredag.